Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Ср, 17.04.2024, 00:05
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2019 » Вересень » 25

   У рамках мистецького фестивалю "Кам'янська земля - край славетних героїв" стартував наступний етап національно-патріотичних заходів. До Кам'янки з різних куточків України з'їхалися живописці, які впродовж наступної декади місяця часу будуть створювати тут свої художні дітища. Ареал представництва митців різноманітний - Черкащина, Полтавщина, Запоріжжя та Слобожанщина. Всі майстри будуть відтворювати місцеві краєвиди та малювати портрети наших видатних краян, які своїм життям і діяльністю наближали та захищали Незалежність України впродовж останніх ста літ.
   У перший день пленеру відбувся урочистий прийом та розселення делегацій, організований огляд історичного музею і картинної галереї заповідника, була проведен ... Читати далі »

Переглядів: 294 | Додав: zapovidnuk1995 | Дата: 25.09.2019 | Коментарі (0)

   З нагоди завершення практичного з'їзду майстрів, які виготовляли пам'ятки з каменю, в рамках мистецького фестивалю "Кам'янська земля - край славетних героїв", у заповіднику організували прощальний вечір. В історичний музей запросили містян, які наживо могли поспілкуватися з приїжджими митцями. Звісно, що головними дійовими особами заходу виступали самі скульптори, які знайомили запрошених з своєю творчістю:

 Михайло Горловий (м. Київ)
Леонід Козлов (м. Київ)
Кий Данилейко (м. Київ)
Богдан Фреїв (м. Долина, Івано-Франківська обл.)
Іван Дем’ян (Закарпаття)
Дмитро Бур’ян (м. Черкаси)
Віталій Дахівник (м. Золотонош ... Читати далі »

Переглядів: 402 | Додав: zapovidnuk1995 | Дата: 25.09.2019 | Коментарі (0)

    Учні Кам'янського міського ліцею #1 відвідали парк ім. Декабристів, де нині проходить виготовлення пам'ятників видатних українських діячів та загальні алегоричні образи, присвячені державним діячам різних епох. 10-класники наживо ознайомились із перебігом виготовлення скульптур, поспілкувалися з митцями та зробили з ними світлини на пам'ять.
П.С. Одне з фото  ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 274 | Додав: zapovidnuk1995 | Дата: 25.09.2019 | Коментарі (0)

  Дітлахи Кам'янки та сіл району активно продовжують спостерігати заперепетіями симпозіуму скульпторів у нашому місті. Цього разу творчу локацію оглянули першокласники Ребедайлівської ЗОШ. Спочатку школярам О.А.Мушта провів ознайомчу екскурсію по парку - по тим місцям, до стоять нині й колись були скульптури. Діти почули історію становлення пам'ятників у Кам'янці, їх особливості, характеристики тощо.
    Пізнавальний захід завершився живим споглядання за роботою скульпторів у парку ім. Декабристів. Більше того, митець Михайло Горловий надав можливість дітям відбити молотком осколки з каменю, частково ставши співавторами пам'ятника. Думаємо, цю подію школярі не забудуть ніколи!

Переглядів: 300 | Додав: zapovidnuk1995 | Дата: 25.09.2019 | Коментарі (0)

    Протягом останнього тижня відвідувачі історичного музею Кам'янського історико-культурного заповідника продовжували знайомитися з експозицією виставок, відкритих до Дня традиційного автентичного костюма.
   Крім дорослої аудиторії, музей відвідало кілька груп школярів, серед яких учні 11-Б класу Кам'янського ліцею №1 та учнів 2 класу Ребедайлівської загальноосвітньої школи, для яких були проведені тематичні заняття про традиційний народний одяг Притясминщини. Окрім того, діти ознайомилися із фотопроектом "Уквітчана" та виставкою ляльки-мотанки чигиринської майстрині Олени Черноус.
   Для старшокласників був проведений майстер-клас із святкового по'вязування хустки. Оскільки дівчата виявилися дуже сором'язливими, моделями погодилися бути хлопці, за що ї ... Читати далі »

Переглядів: 331 | Додав: zapovidnuk1995 | Дата: 25.09.2019 | Коментарі (0)

     Для учнів 10-го класу Кам'янської ЗОШ № 1 проведений цікавий мистецький захід. В межах фестивалю "Кам'янська земля - край славетних героїв" дітям організували лекційне заняття про скульптурну історію Кам'янки. Разом із ведучим - О.Муштою - школярі пройшлися до місць, де в різний час у місті стояли пам'ятники, та до нині діючих скульптур (О.Пушкіну, П.Чайковському, декабристам). Учні прослухали історію виникнення цих пам'яток, їх особливості, почули імена їх авторів тощо.
    Вінцем екскурсії стало спілкування із скульпторами - учасниками симпозіуму, який проходить у нашому місті зараз. Зокрема, 10-класники задавали питання та слухали розповіді від відомого українського митця Михайла Горлового. Майстер навіть провів невеличкий майстер-клас та описав г ... Читати далі »

Переглядів: 280 | Додав: zapovidnuk1995 | Дата: 25.09.2019 | Коментарі (0)

      Святом рідної мови можна назвати літературний фестиваль, який відбувся у Кам’янці в День міста. Захід покликаний, перш за все, розвивати в нас основи культури мови, любов до книги, до Слова.Адже «чужу мову можна вивчити за кілька років, а свою треба вчити все життя», – говорив Вольтер. 
     «Поетична осінь у Кам’янці» відбулася вже вп’яте, але саме цього року літературно-мистецьке свято перетворилося на повноцінний літературний фестиваль.Адже до нашого міста завітав Черкаський книжковий БукФест. Кам’янчани могли придбати книги українських та, зокрема, черкаських письменників на виставці-продажу, послухати виступи письменників. Діти змагалися в літературному конкурсі та відвідали ... Читати далі »

Переглядів: 334 | Додав: zapovidnuk1995 | Дата: 25.09.2019 | Коментарі (0)

Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz