Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 25.04.2024, 08:15
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Листопад » 28 » Американський дарунок українській публіці
21:15
Американський дарунок українській публіці

    Те, що в Зеленому будиночку (музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського) часто відбуваються різноманітні мистецькі заходи, для кам’янчан уже не дивина. Та творча зустріч, що пройшла у закладі 24 листопада, перевершила всі, навіть найнеймовірніші, очікування. Адже до нас приїхав американський бард Джош Ланца, щоб заспівати власні пісні на слова поета, з яким нерозривно пов’язана історія нашого міста, – Олександра Пушкіна. Слід зазначити, що до Кам’янки артист приїхав після виступу в Києві, а ще мав концерти у Чернівцях, Вінниці, Сумах та ін.
     Вільна манера спілкування з аудиторією, відкритість і щирість плюс легкість і невимушене володіння гітарою, неймовірна чистота співу та артистичність гостя із далекого Сіетлу полонила слухачів. Відчувалась велика любов до поезії О.Пушкіна і надзвичайно бережливе ставлення до віршів поета, які звучали то по-романтичному ніжно, навіть академічно, то по-філософськи розважливо і глибокодумно, а то нестримно і по-роковому безшабашно. 
     Як композитор, Джош дуже чутливо реагує на найменші відтінки почуттів у поезії О.Пушкіна. Адже ми звикли чути на слова поета, як правило, романси. А тут сучасні пісні, та ще й такі різні за характером, настроєм, стилем! Це було незвично, але неймовірно талановито!
    А далі звучали пісні В.Висоцького та «Бітлз». Наш американський гість кожен номер виконував натхненно, з надзвичайним піднесенням. Та, мабуть «хітом» зустрічі все ж став твір на слова О.С.Пушкіна «Я вас кохав», який Джош виконав українською, англійською та російською.
      Бард здивував слухачів ще й своїм акторським хистом. Він чудово продекламував кілька поезій Пушкіна, які публіка вітала гучними оплесками. А закінчив концертну програму наш гість музикою П.Чайковського. В його виконанні прозвучала зворушлива і ніжна «Колискова». 
   Навіть не віриться, що людина з таким яскравим артистичним талантом у житті займається програмуванням. Джош Ланца свого часу закінчив математичний факультет в університеті Огайо, де вивчив російську мову. Музика є його великим захопленням. Вже кілька разів бард приїздив до України, де брав участь у музичних фестивалях та різноманітних творчих зустрічах.
      Під час виступу в Кам’янці Джош звернув увагу на виняткову, особливу ауру, яка панує в Зеленому будиночку. Він був вражений захопливими сторінками історії Кам’янки, мандруючи затишними музейними кімнатами. 
     Публіка довго не розходилась. Кожен хотів висловити Джошу Ланца свої неймовірні враження від його виступу та велику вдячність за тисячі подоланих кілометрів, радість спілкування і великий талант, яким артист так щедро з нами поділився.

       P.S. Дякуємо за організаційну підтримку голові Кам'янської РДА Богданові Солошенку.

Переглядів: 501 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz