Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 19.04.2024, 18:08
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2014 » Квітень » 8 » БУЛО ПРОВЕДЕНО ОБ’ЄДНАНЕ ТЕМАТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ ПРО НЕБЕСНУ СОТНЮ
18:46
БУЛО ПРОВЕДЕНО ОБ’ЄДНАНЕ ТЕМАТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ ПРО НЕБЕСНУ СОТНЮ

        Навчально-пізнавальний захід про героїв Майдану прослухали учні 8-Б, 10-Б та 11-Б класів Кам’янської ЗОШ № 2. Цього разу, до традиційного ведучого – О.А.Мушти – долучилась яскрава, емоційна, відважна й талановита бібліотекар Покровської школи Т.О.Шкворець. сам захід, звичайно, проходив в центральній залі літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського.

         Тетяні Олексіївні була віддана на відкуп вступна і завершальна стадії меморіального дійства. Як завжди граційна пані Тетяна виразно і натхненно читала вірші про Небесну Сотню, згадувала подвиги майданівців, озвучувала верлібром осанні слова про сучасних героїв нашої держави.

         Основну частину заняття, присвячену безпосередньо подіям на Майдані й майданах, їх учасників і вершителів оповів Олександр Мушта. Ведучий заходу коротко зупинився на основних моментах Української Революції Гідності, розповів про долю представника Небесної Сотні, нашого краянина Максима Горошишина, поділився власними враженнями про повстанський рух.

     Т.О.Шкворець запросила на захід учасників і свідків останніх революційних подій в Україні – Андрія Плєшканя й Геннадія Куліковського. Кам’янські євромайданівці оповіли свою участь в антивладних акціях в Україні, поділилися враженнями про події в Києві, наголосили на фактах численних перепон, які робилися з метою недопущення посилення повстанського руху в Кам’янці й Україні та ін.

    Гості прийшли не з пустими руками. До музею були принесені щит “беркутівця”, котрий був добутий представниками Ребедайлівського блокпосту, також революціонери показали звичайну й велосипедну каски, гірськолижні окуляри. Саме цими речами оборонялися люди на Майдані, хоча, за словами свідків, проти кулі ці речі нічого не могли вдіяти…

         В Кам’янському державному історико-культурному заповіднику невдовзі планується організація виставки речей місцевих євромайданівців. Так що, слідкуйте за анонсами, на це варто буде подивитися.

         Діти знову поринули у трагічний світ героїв Майдану, згадали миттєвості революції, побачили світлини справжніх патріотів. Саме завдяки їм ми маємо змогу на вільне й ліберальне повсякдення. Пам’ятаймо подвиг майданівців, згадуймо Небесну Сотню,  не зрадьмо їх самопожертву. Слава Україні!!!

Переглядів: 612 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz