Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 19.04.2024, 21:54
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2012 » Листопад » 7 » ДИТЯЧИЙ КОНКУРС ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО. ДЕНЬ 2 – КУЛЬМІНАЦІЯ І РОЗВ’ЯЗКА
13:12
ДИТЯЧИЙ КОНКУРС ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО. ДЕНЬ 2 – КУЛЬМІНАЦІЯ І РОЗВ’ЯЗКА
       Другий конкурсний день був ще більш насичений на різноманітні події. Зранку діти молодшої і середньої груп, які у попередній день показали власні музичні номери, відвідали історичний музей. Тут конкурсанти дізналися про краєзнавчі сторінки історії Кам’янки і околиць, а також прослухали інформацію про родину сестри Чайковського – Давидових. В честь великого композитора, до речі, перед дітьми була запалена і свіча пам’яті, яка символізувала постійний зв’язок між минулими і теперішніми поколіннями. Після екскурсії працівники історичного музею почастували конкурантів чаєм та солодощами.

 

В той час, коли частина учасників насолоджувалась чудовою екскурсією, її старша група "складала іспит в стінах Кам’янської музичної школи ім. П.І.Чайковського. У першій половині дня вони завершали конкурсну частину музичного змагання.

Після остаточного підбиття підсумків, відбулося урочисте нагородження переможців. Кожному учасникові конкурсу і їх педагогам були вручені пам’ятні грамоти і сувеніри від Кам’янського державного історико-культурного заповідника та від благодійної організації "Мистецька фундація  "Наше”. Крім цього, музичним закладам міст Волноваха, Балта та Острога, які підготували талановитих учнів, мистецька фундація "Наше подарувала музичні центри, а деяким конкурсантам – грошові премії. 

Керівники делегацій, педагоги, концертмейстери висловлювали велику подяку організаторам міжнародного дитячого конкурсу пам’яті П.І.Чайковського за чудові влаштовані умови, прекрасний прийом та можливість взяти участь у такому гарному музичному святі. З вуст представників музичних закладів Кременця (Тернопільська обл.), Стрию (Львівська обл.), Нового Бугу (Миколаївська обл.) та ін. лунали загальні запрошення відвідати їхні міста та музичні конкурси. В свою чергу, голова оргкомітету конкурсу, директор Кам’янського державного історико-культурного заповідника, Г.М.Таран висловила вдячність всім конкурсантам і їхнім представникам. Особливо, відзначила Галина Михайлівна делегацію м.Волноваха (Донецька обл.), яка налічувала 14 конкурсих учасників та представників м. Шпола (Черкаська обл.), які вже 10 років поспіль відвідують міжнародний дитячий конкурс.

                                           

Не обійшлось, звичайно, і без подарунків від Росспівробітництва при Посольстві Російської Федерації в Україні, за сприяння якого, також, і проходить дитячий конкурс. Керівник Росспівробітництва, К.П.Воробйов, вручив дітям грамоти і подарунки за краще виконання творів П.І.Чайковського. А Кам’янському державному історико-культурному заповіднику, він урочисто передав титульну сторінку прижиттєвого видання балету П.І.Чайковського "Лебедине озеро”. 


                               

Лауреатів Х-го міжнародного дитячого конкурсу пам’яті П.І.Чайковського згадала і член журі, професор Київської музичної академії, О.Д.Ліфаренко. Вона вручила трьом переможцям дитячого конкурсу – Рапцун Катерині, Демковській Вікторії та Лук’янцю Олексію – пам’ятні дипломи від Вченої ради Київської музичної академії. Також, Ольга Дмитрівна, нагородила дипломом "Надія” юну Ангеліну Даценюк з м.Острог (Рівненська обл.), як найбільш перспективну молоду виконавицю.

                                

Трьом вищезгаданим переможцям мистецька фундація "Наше” зробила ще один подарунок: їм надали право виступити  у великому залі Київської музичної академії на концерті класичної музики, який незабаром відбудеться. Почесна і в той же час відповідальна місія, адже не кожний день можна виступити на одній сцені з великими музикантами. Сподіваємось, що конкурсанти вразять і вибагливу київську публіку.

Після нагородження, делегація конкурсу, святковою колоною, відправилася до памятника П.І.Чайковського, де відбулося урочисте покладання квітів. Після цього, конкурсанти, традиційно, відвідали літературно-меморіальний музей О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського. Кімнати музею, які пам’ятають присутність великого російського композитора, в черговий раз наповнились юними талантами. Всі бажаючі зіграли на сімейному роялі родини Давидових, що значно підвищило емоційний фон настрій учасників конкурсу напередодні від’їзду із Кам’янки. Можливо, саме тут запалала нова музична зірка, котра поповнить славні ряди Її Величності Мистецтва. 

Що ж Х-ий міжнародний відкритий дитячий конкурс пам’яті П.І.Чайковського відійшов в минуле. Надіємось, що він приніс усім лише позитивні і гарні емоції та надихнув його учасників на великі музичні звершення. Чекаємо усіх уже в наступному році, в дні памяті П.І.Чайковського, на заснований у його честь міжнародний дитячий конкурс. Місто зустрічі змінити не можна – Камянка, де Петро Ілліч "знайшов той душевний спокій, який  марно шукав і Москві, і в Петербурзі. Приїжджайте до нас знову, ви не пошкодуєте!


Переглядів: 1124 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz