Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 25.04.2024, 03:41
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2015 » Травень » 7 » ДИТЯЧИЙ РАНОК В ЧЕСТЬ 175-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО
15:29
ДИТЯЧИЙ РАНОК В ЧЕСТЬ 175-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО

  Черговим заходом до 175-ліття від Дня народження великого композитора став традиційний дитячий музичний ранок. До літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського завітали учні перших класів Кам’янської ЗОШ № 1, які прослухали цікаву розповідь про життя і діяльність нашого славного митця.

         Ведучий ранку – завідуючий музеєм Олександр Мушта – коротко описав дитячі роки майбутнього композитора, його захоплення, звички і, звичайно, стартові кроки у музиці. Першою вчителькою Петра Ілліча стала його рідна мама – Олександра Андріївна, яка гарно співала й постійно награвала на піаніно різні п’єси, які так полюбив Чайковський. Різноманітні мелодії, звуки ще з ранніх років захопили П.І.Чайковського так сильно, що він часом не міг заснути від їх звучання. Невипадково, не зважаючи на різні перепони й обставини, композитор став тим, до чого в нього був найбільший порив, ставши всесвітньо відомим і прославивши різні міста й куточки, де він перебував. В цьому списку Кам’янка посідає визначне місце. У 1865 р. П.І.Чайковський вперше приїздить до нашого міста на запрошення своєї рідної сестри Олександри Іллівни Давидової.

         У Кам’янці, на терені району композитор написав понад 30 різноманітних творів, в тому числі такі знамениті як: “Євгеній Онєгін”, “Мазепа”, “Друга симфонія”, збірку п’єс “Дитячий альбом”, “Ната-вальс” та ін. В Кам’янці Чайковський відчував себе як вдома, ставши повноправним членом родини Давидових, де його любили і поважали. Невипадково, композитор так поривався до нашого міста, приїжджаючи сюди впродовж довгих 28 років.

        Діти з захопленням слухали розповідь, дізнавшись чимало цікавого й пізнавального про нашого видатного краянина. Звичайно, захід не міг обійтись без музики композитора. У запису прозвучали дві п’єси із “Дитячого альбому” (“Солодка мрія” та “Вальс”), був показаний відеоуривок з балету “Лебедине озеро” (“Танець маленьких лебедів”) та продемонстрований останню частину мультфільму “Лускунчик”, де звучала музика П.І.Чайковського.

    Після закінчення дитячого ранку діти разом із вчителями та працівниками Кам’янського заповідника поклали квіти до пам’ятника П.І.Чайковського. Це є доброю традицією для нас вже не один десяток років.

      Офіційно встановлено, що музика Чаковського є найпопулярнішою у всьому світі, радуючи глядачів оперних й театральних сцен як України й Італії, так і США й Японії. Тож не забуваймо, яка постать ощасливила нас своїми приїздами, навіки прославивши нашу рідну Кам’янку, яка з часом перетворилась у значимий музичний центр. 

Переглядів: 597 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz