Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 25.04.2024, 13:00
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Квітень » 10 » До Кам’янського заповідника завітала делегація із Херсонського державного університету
17:21
До Кам’янського заповідника завітала делегація із Херсонського державного університету

      6 квітня 2017 року музей О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського Кам’янського державного історико-культурного заповідника відвідала численна представницька делегація – лауреати міжнародного конкурсу класичної музики «Оксамитовий сезон», яка складалася з викладачів, студентів, аспірантів Херсонського державного університету(ХДУ). Серед гостей музею були не лише українці, а й білоруси та китайці.

      Відвідини Кам’янки стали для переможців конкурсу своєрідним подарунком, адже з трепетом в душі вони переступали поріг меморіального Зеленого будиночка, який впродовж двадцяти восьми років був відкритим для всесвітньовідомого композитора – Петра Ілліча Чайковського, надихаючи його на творчість. Саме тому з великим піднесенням звучали твори композитора «Серед шумного балу», «То було ранньою весною» у виконанні народної артистки України, професора кафедри вокалу та хорових дисциплін Наталії Лелеки. Несподіваним подарунком від артистки був романс на вірші П.І.Чайковського «Конвалії» (музика Антона Аренського). Акомпанувала співачці Інна Кисельникова – лауреат міжнародних конкурсів, провідний концертмейстер Херсонського університету, яка і сама блискуче виконала «Фантазію» на теми з балету «Лебедине озеро» П.І. Чайковського, над яким композитор працював у Вербівці і Кам’янці. Скрипалька Наталія Левченко, лауреат міжнародних конкурсів, заслужений працівник культури України, натхненно зіграла «Мелодію» та «Пісню без слів» П.І.Чайковського. Марина Савельєва, також лауреат міжнародних конкурсів, прекрасна солістка й акомпаніатор, виконала власну композицію, присвячену святому Воскресінню Христа.

     Особливим пієтом сідала за рояль, на якому грав П.І.Чайковський, аспірантка ХДУ, китаянка Люй Цзин, яка виконала «Весняний танок». А її співвітчизник подарував слухачам китайську народну пісню «Міст» та виконав пісню на вірші Івана Франка «Ой ти, дівчино, з горіха зерня».

      Гості міста прогулялися парком, побували в гроті та пообіцяли повернутися до гостинної Камянки. Під час відвідин було домовлено про ряд спільних заходів. Зокрема, ХДУ долучиться до ХV-го Всеукраїнського дитячого музичного конкурсу памяті П.І. Чайковського. Свою подорож по місцях України, пов’язаних з П.І.Чайковським, переможці конкурсу «Оксамитовий сезон» продовжать, побувавши в Браїлові Вінницької області, де в маєтку Надії Філаретівни фон Мекк жив і працював композитор. Проте, як відгукувалися гості, враження від Кам’янки залишилися найприємнішими.

Переглядів: 489 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz