Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Ср, 24.04.2024, 11:39
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Листопад » 23 » Джонатан Пауелл: "Кароль Шимановський – погляд з туманного Альбіону"
18:19
Джонатан Пауелл: "Кароль Шимановський – погляд з туманного Альбіону"

   16 листопада, відповідно до заходів районної культурологічної програми "Рік Кароля Шимановського в Камянському районі" та ХVмузичного фестивалю "Золота осінь з музикою Кароля Шимановського" на його малій батьківщині, що охоплює Тимошівку – Кам’янку –Кропивницький ( колишній Єлисаветград) відбувся концерт "Кароль Шимановський – погляд з туманного Альбіону" всесвітньовідомого піаніста, одного з найкращих інтерпретаторів творів Кароля Шимановського, композитора з Великої Британії Джонатана Пауелла. Любителів класичної музики різних вікових категорій митець зібрав у великому залі дитячої музичної школи імені П.І. Чайковського. Концерт Джонатан Пауелл розпочав твором улюбленого композитора Бетховена, виконавши три частини Сонати № 30, яка виразно перегукувалася з Варіаціями Кароля Шимановського. Піаніст також емоційно виконав твори нашого знаменитого земляка "Острів сирен" із циклу фортепіанних п’єс "Метопи", що були написані в Тимошівці, та дві Мазурки. Не оминув виконавець також фрагментів з балету "Петрушка"улюбленого композитора Кароля Шимановського українського походження Ігоря Стравінського.

    Коментарі до творів, які виконував гість з Лондона, робив Олександр Полячок, музикознавець, голова польського товариства "Полонія" ім.Кароля Шимановсього, директор музею музичного мистецтва міста Кропивницький.

   Слухачі охоче дарували квіти, дякували справжньому піаністу-віртуозуза майстерне виконання класичних творів. Голова об’єднаної територіальної громади Володимир Тірон також висловив слова вдячності, стверджуючи, що мала батьківщина Кароля Шимановського завжди чекатиме на нього.

    Гості відвідали Тимошівку, побували в меморіальному музеї композитора, ознайомилися з рельєфом колишньої садиби Шимановських.

Переглядів: 569 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz