Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Сб, 20.04.2024, 04:12
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2015 » Грудень » 27 » ФЕЄРИЧНИЙ КОНЦЕРТ КАМЕРНОГО АНСАМБЛЮ ЗАПОВІДНИКА, ПРИСВЯЧЕНИЙ 15-РІЧЧЮ ЗАСНУВАННЯ КОЛЕКТИВУ
17:42
ФЕЄРИЧНИЙ КОНЦЕРТ КАМЕРНОГО АНСАМБЛЮ ЗАПОВІДНИКА, ПРИСВЯЧЕНИЙ 15-РІЧЧЮ ЗАСНУВАННЯ КОЛЕКТИВУ

    П’ятничний вечір 25 грудня подарував кам’янчанам надзвичайне дійство. В історичному музеї відбувся ювілейний концерт камерного ансамблю Кам’янського заповідника, приурочений 15-річчю його творчої діяльності. Цей святковий захід викликав неабиякий інтерес у містян та мешканців району. У великому залі історичного музею яблуку, однозначно, ніде було упасти. Попит неабияк перевищив пропозицію – так було багато бажаючих потрапити на концерт. І, наперед скажемо, жоден із присутніх не розчарувався. Бенефіс камерного ансамблю заповідника вдався на славу, ставши окрасою року, що минає.

         Про історію і сьогодення музичного колективу розповіла директор Кам’янського заповідника Галина Михайлівна Таран. Перший виступ камерного ансамблю заповідника датується вереснем 2000 р. Тоді колектив складався з 4-ох осіб: Таміла Чупак (керівник ансамблю, рояль), Тетяна Джулай (скрипка), Ольга Замогильна (віолончель) та Микола Іщенко (контрабас). Через рік ансамбль поповнив “пташиний дует” – Тетяна Голуб і Наталія Пугач (скрипалі), котрі замінили М.І.Іщенка. Згодом, Тетяна Іванівна Голуб замінила Тамілу Петрівну у керівництві ансамблем, остаточно сформувавши колектив, котрий і зараз радує око і слух кам’янчан, туристів, гостей.

         Камерний ансамбль заповідника прикрашає і озвучує не лише внутрішні мистецькі свята. Неодноразово музичний колектив представляв Кам’янку і район на обласних і Всеукраїнських виставках, конкурсах, презентаціях, показуючи поважним особам високий рівень культурного розвитку нашого краю, де ще з ХІХ ст. не припиняється наслідування музичних традицій. Слава про камерний ансамбль вже давно подолала адміністративні межі Кам’янського району. Недаремно наш колектив вже стільки раз запрошують на бузковий бал колеги з Корсунь-Шевченківського, де без камерного ансамблю “зовсім не те”. Для ознайомлення з класичною музикою наші музиканти здійснювали візити і до сіл району, де часто у непростих умовах доносили до селян чарівне мистецьке слово. Створений впродовж не одного року спільної роботи творчий базис був сповна продемонстрований на власному святковому заході.

         Під час концерту камерного ансамблю заповідника звучали нові й раніше вивчені музичні композиції. Твори Чайковського і Гарделя, П’яцолли і Дженкінса, Вівальді і Скорика наповнили залу незабутніми звуками, що заворожувало, дивувало і надихало. Люди віддихували від насолоди, “нагороджували” ансамбль шквалом аплодисментів, музика п’янила і призводила до приємного божевілля. Ці моменти хотілося максимально розтягувати, радіючи за таку чарівну перлину, яку має наше місто та її прекрасну “продукцію”.

         До кожного твору, його автора церемонімейстр вечора, представник камерного ансамблю Таміла Чупак розповідала цікаві історії. Ці пізнавальні факти додали приємних вражень у загальну позитивну ауру заходу.

    У проміжках між виступами ансамблю, заради відпочинку музикантів та урізноманітнення концертної програми, глядачам були показані інші мистецькі номери. Вперше на великій сцені співали Даринка Овсієнко та Сергій Кодола, свої вірші читали добрі друзі заповідника Іван Дубінін та Катерина Вербівська. На слова останніх двох поетів, також, встигала співати Таміла Чупак. Все це проходило на одному диханні.

         Концерт камерного ансамблю заповідника закінчився хвилею оплесків, криками “Браво”, “Дякуємо”, “Молодці”. Всі присутні отримали неймовірне душевне задоволення від такого яскравого новорічного подарунку. Після концерту колеги, друзі, представники влади особисто привітали камерний ансамбль вручивши багато квітів, вітальні грамоти та подарунки.

         А далі був святковий фуршет, але це вже зовсім інші історія…Дякуємо, камерний ансамбль за те, що Ви є. Без Вас мистецьке життя Кам’янки втратило б багато яскравих кольорів. З ювілеєм! Творіть і живіть ще довго-предовго! 

Переглядів: 769 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz