Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Вт, 16.04.2024, 10:47
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Серпень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2019 » Серпень » 5 » Кам’янський заповідник став одним із переможців гранту “Малі міста – великі враження”
22:42
Кам’янський заповідник став одним із переможців гранту “Малі міста – великі враження”

   В межах грантового конкурсу культурно-мистецьких проектів “Малі міста – великі враження”, організованого Міністерством культури України, Кам’янський державний історико-культурний заповідник подав заявку на проведення мистецького фестивалю “Кам’янська земля – край славетних героїв”. Інціатором цього масштабного заходу став депутат Черкаської обласної ради від Кам’янщини Сергій Воронов за співучасті працівників заповідника. Відбір проектів відбувався в кілька етапів, що передбачало вивчення їх змісту, представлення очікуваних дійств перед експертною радою міністерства та фінальне виокремлення найперспектвніших заходів. 10 липня Кабінет Міністрів України офіційно оприлюднив весь перелік проектів, які стали переможцями конкурсу “Малі міста – великі враження”. І як ви могли вже здогадатись, подана заповідником вищезгадана заявка увійшла до цього омріяного числа щасливчиків.
   Мистецький фестиваль “Кам’янська земля – край славетних героїв” має на меті висвітлити особистості української історії, тих героїв-земляків, які наближали національну державність з часів Української революції 1917 –1921 рр. (брати Чучупаки, Ф.Швець та ін.) і до наших днів (герой Небесної Сотні М.Горошишин, герой рос.-українській війни Є.Войцехівський та ін.). 
   Одним із головних завдань в межах фестивалю буде створення окремого просвітницького майданчика – Скверу Героїв – стаціонарно діючого центру, присвяченого видатним діячам української історії Кам’янського краю, що гармонійно доповнить існуючий у місті багатий пласт культурних цінностей. Даний сквер скульптур із постатей борців за незалежність України планується розмістити на задньому дворі історичного музею Кам’янського заповідника. 
  Крім цього, мистецький фестиваль передбачає організацію ще цілої низки культурно-просвітницьких заходів. Зокрема, планується проведення на новій локації пленерів художників та скульпторів, літературно-мистецьких акцій, творчих зустрічей з письменниками, дитячих поетичних конкурсів, перформансів тощо. Також передбачено показ тематичних вистав різними театральними колективами у Районному Будинку культури про національно-державницький рух України у ХХ –   ХХІ ст. 
     В цілому смислова наповненність проекту направлена на поліпшення туристичної привабливості нашого містечка шляхом утворення нової локації (Скверу Героїв), присвяченої борцям за Незалежність України та перетворення даного арт-об’єкту на потужний мистецький центр Черкащини, де можуть проводитись культурно-просвітницькі акції різнопланового масштабу. 
     Звісно, що всі ці заходи мають і потужну ідеологічну складову. Мистецьці акції фестивалю “Кам’янська земля – край славетних героїв” розраховані на всі верстви населення для розширення знань про постаті героїв-земляків минулого і сьогодення. Необхідність реалізації проекту пояснюється недостатньою поінформованістю населення щодо подій історії рідного краю та його героїв. Запропоновані дійства фестивалю покликані на усунення цих прогалин та пробудження зацікавленості населення діяльністю наших видатних земляків.
     Хронологічна тривалість реалізації даного проекту розрахована на 3 місяці – із серпня по жовтень 2019 р. Тож слідкуйте за анонсами у пресі та соціальних мережах. На всіх нас чекає насичений період культурно-просвітницького життя у нашому Малому місті з Великим враженнями.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 327 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz