Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 25.04.2024, 19:49
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2015 » Лютий » 24 » ЛИЦАРІ ГІДНОСТІ
22:01
ЛИЦАРІ ГІДНОСТІ

24 лютого в історичному музеї Кам’янського державного історико-культурного заповідника відбулася літературно-музична композиція «Лицарі гідності», яку підготували і провели наукові співробітники музею Л.Г. Висоцька та Н.О. Пугач і учні старших класів ЗОШ №1. Розпочався захід з вірша Володимира Сосюри «Любіть Україну», який прочитали учні 8-Б класу (класний керівник Л.С.Шрамко). 
     Уся наша історія – це героїзм і трагедія, адже виборювати право на власну державу Україні в усі часи було нелегко. Перша світова війна і Українські Січові Стрільці;  події 1917 -1918 років і Крути; революція Гідності й Небесна сотня; відтятий Крим, палаючий Донбас і воїни АТО… Під враженням від подій, що відбувалися і відбуваються у нашій країні, учні 11-Г класу (класний керівник Нестерчук Д.Я.) показали невелику літературно-музичну композицію, де у прозі, віршах та піснях висловили свої думки і відчуття, розуміння того, що відбувається в країні зараз. Прониклива поезія про любов до України, пісні у виконанні Андрія Гладиря не залишили байдужими нікого з присутніх.
      На завершення учні ознайомилися з виставкою «Ми – щит Європи від московської орди», присвяченою подіям в зоні АТО на сході України. Завідуючий історичним музеєм Ю.Ю.Ляшко провів для школярів невелику екскурсію, розповів про наших земляків, які зараз воюють,  показав експонати, представлені на виставці: зброю, боєприпаси, військове спорядження, привезені із  місць боїв. 
      Надзвичайно хвилюючим став момент, коли на виставці одна з дівчаток, учениця 11-Г класу Доненко Аня побачила фото свого батька, Сергія Доненка, бійця АТО, який  теж зараз захищає Батьківщину, свою родину і всіх нас. Сльози, які дівчина  не могла стримати,  ще раз дали зрозуміти усім нам, що війна – це не щось далеке й абстрактне, а реальність, у якій ми всі живемо…Недаремно так і вразила усіх пісня, виконана автором, одинадцятикласником Андрієм Гладирем:
                      

                           …Це не фільм про війну - 
                        Це реальна війна.
                            Це міста у вогні, 
                            Це країна моя…


       Та, незважаючи на тяжкі випробування, що випали на долю нашої країни, діти і ми, дорослі, переконані у тому, що Україна обов’язково переможе!

Переглядів: 606 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz