Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 19.04.2024, 17:18
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2016 » Вересень » 7 » Літературно-мистецьке свято "Поетична осінь у Кам'янці"
20:49
Літературно-мистецьке свято "Поетична осінь у Кам'янці"

     Традиційне літературно-мистецьке свято "Поетична осінь в Кам"янці", - 3.ІХ.2016 - за дієвої підтримки влади пройшло в центральному парку міста, зібравши велелюдну громаду кам"янчан та гостей Кам"янки. Вітання учасникам поетичного змагу та побажання творчих осягнень передав з Києва гросмейстер Слова, наш земляк Михайло Слабошпицький. Вигадлива, доброседна орудниця патріотичного заходу- науковиця, поетеса і мисткиня - Таміла Чупак подбала про якнайширше представлення вікових категорій та активну участь в конкурсі талановитих дітей зі сільських та міських шкіл.

     Родзинкою поетичного форуму, дуже активуючою для небайдужого глядацького обширу, стало те, що звукове "контральто" оплесків додавалося, а подекуди вирішальним чином впливало на визначення етапних і фінальних переможців. Ідейне гасло державоствердної сценічної дії заанонсував завідувач музею Пушкіна й Чайковського Олександр Мушта: "Захист та відродження найдорожчого національного духовного скарбу - Мови".

     Письменницьке журі - Катерина Вербівська, Іван Дубінін, Сергій Ткаченко (вкупі з полум"яним амфітеатром шанувальників) - назвали імена переможниць. На обопільне творче прем"єрство стали Петраускас Владислава (одинадцятикласниця зі школи №1) та Будяк Радмила (десятикласниця зі школи №2), обидві кам"янчанки. Дев"ятикласниця з економ-екологічного ліцею міста Бондаренко Дарина стишила поетичну ходу за півкроку від лаврових шат. Юрик Ростислав, шестикласник першої міської школи, захопив присутніх поемним форматом, епічністю українолюбної лірики. Геріх Діана, семикласниця з того ж навчального закладу, - це незабутнє враження для поціновувачів од пристрасного авторчиного декламування публіцистичних віршованих етюдів. Всі учасники, гідні відзнаки, дістали її.

    В рамах культурологічної імпровізованої п"єси відбулися літературні вікторини, виступи журашів, вшанувала поетичну осінь в Кам"янці - прочитала шкіци з підготовленої збірки - минулорічна переможиця конкурсу Олена Титаренко з Жаботина, нині студентка університету Богдана Хмельницького. На знимку - королеви осіннього поетичного здвигу в Кам'янці Владислава Петраускас та Радмила Будяк поруч з журашем, що в гарибальдійці. Владислава за прикметинкою окулярів. Легко впізнаваний Ростислав Юрик.

Все це так неймовірно гарно описав голова цьогорічного журі крнкурсу, мовознавець, член Національної спілки письменників України Сергій Ткаченко

Переглядів: 650 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz