Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 28.03.2024, 11:56
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2015 » Жовтень » 8 » МАНДРІВКА ПАРКОМ ІМЕНІ ДЕКАБРИСТІВ
17:44
МАНДРІВКА ПАРКОМ ІМЕНІ ДЕКАБРИСТІВ

Учні 3-4 класів Кам’янської ЗОШ № 2, як і обіцяли раніше, прибули на другу частину екскурсії Кам’янським парком, алеями якого вони минулого тижня вже прогулювалися. Цього разу автор і ведучий Олександр Мушта вів школярів іншим маршрутом: від літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського – повз стадіон – через міст – і до Зеленого млинка. Діти знову почерпнули новий багаж знань.

         Школярі дізналися про минуле і сучасність Зеленого будиночка, його видозміни і структуру в ХІХ – ХХ ст. Нагадаємо, що наш музей був спочатку квадратичної форми з входом з боку критої галереї. Згодом його східна і північна частина була прибудована. Все це, з відповідним візуальними поясненнями, діти й почули від ведучого заходу.

         Далі учні спустились дворищем музею, де побачили місце (на куті біля спуску до річки), на якому раніше стояли різні скульптурні пам’ятки – погруддя М.Глінки і погруддя П.І.Чайковського. Про бронзовий пам’ятник композитора біля воріт музею школярі також почули окрему історію(встановлений у 1975 р., скульптор Константінова, архітектор Гнезділов).

         Про перебудову парку у ХХ ст. учні почули біля якорів, на вході до стадіону “Авангард”. Світлини тих часів, які підкріпляли розповідь, детально продемонстрували масштаби реконструкції парку ім. Декабристів у минулий період.

         Також діти коротко ознайомились з історією і побачили зображення Кам’янської Покровської церкви поч. ХХ ст. Вона розміщувалась на території теперішнього приміщення ЗОШ № 2, мала довгу історію, прекрасний архітектурний стиль, чудові перспективи розвитку, однак, за дивним збігом обставин під час пожежі в лютому 1922 р. була зруйнована і до цього часу не відновлена. Думаю, ці факти школярі запам’ятали.

         І, звичайно, вінцем оглядової екскурсії були відвідини млинка Декабристів. Діти з великим завзяттям й інтригою заходили до будівлі млинка, де слухали розповідь про його майже 200-літню історію, легенди і перекази тощо. Олександр Мушта запросив дітей знову до стін млинка, де в майбутньому планується тематичні заняття про Кам’янську управу Південного товариства. Перша спроба цього незвичного заходу планується вже наступного тижня, так що слідкуйте за анонсами.

         Щодо сьогоднішнього дійства, дякуємо учнів і вчителів за таку гарну відвідуваність і рекомендуємо всім іншим брати приклад. Впевнений, ви не пожалкуєте. Кам’янчани мають знати історію свого міста і парку, як його чи не головної принади. 

Переглядів: 600 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz