Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Сб, 20.04.2024, 13:45
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2012 » Листопад » 7 » МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО: ДЕНЬ ПЕРШИЙ
01:38
МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО: ДЕНЬ ПЕРШИЙ

      Перший день конкурсу, 6 листопада, був відкритий виступами її почесної Президії: членів журі та працівників Кам’янського заповідника. 

       Директор Кам’янського державного історико-культурного заповідника, Г.М.Таран, коротко оповівши історію виникнення і розвитку конкурсу,  з гордістю зазначила, що в порівнянні з І-им, який приймав 12 учасників, Х-ий може гордитися 65 представниками із різних куточків України і ближнього зарубіжжя. Це не є рекордом, однак сам факт, що дитячий міжнародний конкурс памяті П.І.Чайковського став звичним не лише для камянчан, а для громадськості всієї України, свідчить про його велику мистецьку цінність і популярність. Такий приємний стан речей – найбільший подарунок конкурсу на його 10-річчя.  

        Вступне слово взяла і одна із співзасновниць конкурсу, член журі Леся Степанівна Олійник. Саме завдяки її активності й ентузіазмові конкурс щорічно поповнюється авторитетними членами журі (їй завдячуємо і залучення цьогорічного голови журі Геннадія Михайловича Саська), стає ще більш знаним відомим в Україні. Леся Степанівна віддала належне своїм колегам-співзасновникам конкурсу – В.І.Волкову та Л.В.Чижовій, які всі разом, як виявилось, створили уже міцну музичну твердиню, котру чекає чудове майбутнє. Згадала Л.С.Олійник і пам’ятні дати, які співпали із І-им конкурсним днем: 119-річчя від дня смерті духовного керівника конкурсу, великого російського композитора П.І.Чайковського та 100-річчя з дня смерті великого українського композитора М.В.Лисенка. Це, як вважає Леся Степанівна, має надихнути конкурсантів на великі мистецькі звершення. 

         До конкурсантів, гостей заходу звернувся і О.Г.Шамрай. Колишній мер міста, теперішній очільник відділу освіти Кам’янської районної державної адміністрації, чимало зробив і продовжує робити для дитячого міжнародного конкурсу. Олександр Григорович ставить своїм завданням продовжувати розширяти географічні межі музичного змагання, заради його якомога більшої популяризації.

       Що ж, слова словами, а класика – вічна. Далі, впродовж дня, лунали твори українських, російських і зарубіжних композиторів у виконанні дітей молодшої і середньої групи. Фотозвіт дня дивіться у фотогалереї сайту. 

Конкурсний день закінчився концертом відомого українського композитора, голови журі Саська Геннадія Михайловича. 

Завтра,  7 листопада, виступатиме старша група, відбуватиметься нагородження учасників конкурсу, підбиватимуться його підсумки. Святкові заходи проходитимуть і у "дочірніх” закладах Кам’янського заповідника: урочисте чаювання у історичному музеї та святковий концерт і літературно-меморіальному музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського. Одним словом, буде дуже цікаво, тож приєднуйтесь і насолоджуйтесь незабутніми музичними миттєвостями осені. 

 

Переглядів: 708 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz