Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Сб, 20.04.2024, 13:50
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2014 » Березень » 25 » МУЗИЧНЕ ТЕМАТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ ДЛЯ УЧНІВ РЕБЕДАЙЛІВСЬКОЇ ЗОШ
17:13
МУЗИЧНЕ ТЕМАТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ ДЛЯ УЧНІВ РЕБЕДАЙЛІВСЬКОЇ ЗОШ

    У період весняних канікул до літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського завітали учні молодших класів Ребедайлівської ЗОШ. Для них було організовано та проведено тематичне заняття, присвячене миттєвостям музичної історії України й Кам’янки. Ведучою заходу, звичайно, була прекрасна співачка, самобутня поетеса-композитор Таміла Чупак.

     Школярі ознайомились з історією написання гімну України та його авторами – Павлом Чубинським та Михайлом Вербицьким. Особливу увагу Таміла Петрівна зосередила на життєдіяльності П.Чубинського, котрий попри залякування, репресії, напади крізь всю свою долю проніс любов до України й українського, що і вилилось у чудовий поетичний твір, котрий зараз є національною святинею нашої держави. Після розповіді, діти з вчителькою під акомпанемент роялю заспівали національний славень країни.

          Розповіла ведуча і про основоположника української класичної     музики – Миколу Віталійовича Лисенка. Микола Віталійович, незважаючи на своє аристократичне виховання, все своє життя присвятив створенню українського музичного мистецтва, котре за його діяльності досягло найвищого рівня, засвідчивши існування в межах великої Російської імперії не менш значимого національного музичного осередку. Найбільше музичних творів М.В.Лисенко написав на вірші Кобзаря, котрого композитор вважав своїм духовним батьком, котрому Микола Віталійович щорічно присвячував різноманітні музичні заходи. Недаремно, М.В.Лисенка називають “Шевченком у музиці”.

     Вела розмову Т.П.Чупак і про життя, діяльність П.І.Чайковського у Кам’янці. Діти дізнались про родинні зв’язки композитора із кам’янськими Давидовими, ознайомились із життям і дозвіллям Петра Ілліча в нашому місті, а також з’ясували історію написання композитором у Кам’янці різноманітних музичних творів. Деякі з композицій (“Неаполітанська пісня”, “Солодка мрія”, “Осіння пісня”) діти наживо почули звуками роялю у виконанні невтомної Таміли Петрівни Чупак.

        Цікаве, корисне, інформативне дозвілля провели школярі. Кам’янський державний історико-культурний заповідник завжди готовий до співпраці із навчальними закладами району, області та всієї України. Тож не будьте байдужі, разом долучаймося до патріотичного виховання наступних поколінь.

Переглядів: 631 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz