Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 19.04.2024, 21:16
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2014 » Квітень » 1 » НЕБЕСНА СОТНЯ – НАВЧАЛЬНИЙ МАРАФОН ТРИВАЄ
21:14
НЕБЕСНА СОТНЯ – НАВЧАЛЬНИЙ МАРАФОН ТРИВАЄ

    В літературно-меморіальному музеї О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського Кам’янського державного історико-культурного заповідника для учнів 7-их класів Кам’янської ЗОШ № 2 було проведено тематичне заняття про героїв Небесної Сотні. Цього разу, змістове навантаження навчально-ознайомчого уроку, зважаючи на вік школярів, було дещо спрощене. Однак, при цьому, базова частина хронології подій залишилась недоторканною, а основну увагу було приділено персоналіям героїв Майдану.

      Ведучий заходу – Олександр Мушта – детально ознайомив школярів із подіями, які передували подвигу майданівців, оповів безпосередньо про діяльність сучасних українських повстанців, охарактеризував загальну політичну й суспільну ситуацію в Україні в цей період та ін.

        Однак, звичайно, найбільше автор заняття зупинився на героях Небесної Сотні. Було названо імена більшості загиблих, вказано їх вік, професію тощо. Про деяких осіб розказувалось більш глибше. Зокрема, було висвітлено життєвий шлях нашого земляка Максима Горошишина, розказано про митця, художника малюнків на воді Володимира Брезденюка, з’ясовано світоглядні позиції фермера з Кіровоградщини Віктора Чміленка та ін.

   Діти висловили своє ставлення до революційних подій в Україні, поділилися враженнями про Небесну сотню, з захопленням оцінили подвиг сучасних героїв України. Такі роздуми школярів заслуговують найвищих схвальних відгуків.

         Всі представники Небесної Сотні зараз і завжди користуватимуться особливою увагою і ми намагатимемось дізнаватися про них все більше і більше. Адже вони загинули за нашу свободу, за наше майбутнє і вічно їх пам’ятати – це найменше, що ми можемо для них зробити. Вічна слава борцям за свободи нашої держави. Слава Україні!!!

Переглядів: 839 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz