Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 29.03.2024, 10:21
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2014 » Травень » 23 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ ОЛЬГИ СИМОНЕНКО
22:59
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПОЕТИЧНОЇ ЗБІРКИ ОЛЬГИ СИМОНЕНКО

  22 травня в літературно-меморіальному музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського відбулась презентація поетичної збірки Ольги Симоненко «Нічниці». Видання книги давно очікували прихильники творчості поетеси. Ольга Симоненко – вчитель російської мови та зарубіжної літератури Кам’янської ЗОШ №1. Неодноразово її поезія в авторському виконанні звучала у музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського, історичному музеї, Будинку творчості, районній бібліотеці. Свою вчительку намагаються наслідувати і її учні, які взяли участь у творчому вечорі зі своїми власними творами. В невимушеній, щирій, «домашній» атмосфері проходило дійство. Поетеса поділилась своїми думками про значення літератури в її житті, розповіла про власні поетичні уподобання, про витоки її творчості і звичайно ж, читала вірші з поетичної збірки «Нічниці».

    Передмову до книги О.Симоненко написала директор Кам’янського історико-культурного заповідника Галина Таран: «Її поезія глибока, виважена, чуттєва, лірична і шляхетна, народжена з тиші і грому, у лютий мороз, весняну повінь чи осінній листопад, торкається найтонших струн людської душі. Автор прагне знайти свого читача:

Не треба багато. Хай буде один.

Один мій читач – до сердечного болю.

Один шанувальник словесних краплин,

Що ллються дощем в заримовану долю.

     Безумовно, творчість Ольги Симоненко має Божественне начало, яке гармонійно поєднує в собі натхнення, музику душі і мелодію слова, - написала у передмові Галина Михайлівна. Поетичні мотиви поетеси найрізноманітніші. Але, звернувшись до її творчості хоч раз, не можна не захопитись любовною, пейзажною, філософською лірикою. Вона чарує своєю самобутністю, щирістю, задушевністю, простотою форм. На мою думку, її лірику можна назвати інтимно-особистою».

   Витончена, зворушлива поезія О.Симоненко привернула увагу композитора Таміли Чупак, яка створила кілька пісень на вірші  поетеси. На творчому вечорі прозвучали: «Пісня про зірку», «Танцюємо удвох» та «Падают листья».

     Публіка тепло вітала Ольгу Симоненко з народженням книги. У багатьох побажаннях прозвучала надія на якнайшвидший вихід наступної поетичної збірки.

 

Переглядів: 736 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz