Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 28.03.2024, 21:42
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2014 » Січень » 15 » ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОБІТ ПЛЕЯДИ МАЙСТРИНЬ
22:26
ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОБІТ ПЛЕЯДИ МАЙСТРИНЬ


     Середина зимової пори 2013/2014 (15 січня) ознаменувалась для Кам’янського державного історико-культурного заповідника першим офіційним урочистим святковим заходом в році. У стінах Великого залу Картинної галереї відбулась презентація художніх творінь Ірини Петренко, Ірини Вірич, Аліни Шпак, Марії Панкратьєвої, Лесі Корж та Ольги Юрченко. Презентація нової експозиції викликала неабиякий інтерес в шкільних навчальних закладах міста, тому на заході було людно, навіть занадто, як то кажуть, яблуку було впасти ніде. Проте, велелюдна людська учнівська маса лише підвищила статус і авторитет як Кам’янського заповідника і Картинної галереї, так і авторів представлених робіт, що вдвічі приємніше і корисно для обох сторін.

  Свято відкрилось стандартно – музикою. Камерний ансамбль заповідника  виконав мелодію "Вічного кохання, що наштовхнуло присутніх на приємне проведення часу. Майстринь представляла "хрещена мати камянського мистецького живописного життя, богиня "вітрин і рамок”, завідуюча Картинною галереєю Кам’янського державного історико-культурного заповідника Т.В.Джулай. Як завжди чарівна Тетяна Володимирівна своїм шармом і вузькопрофесійним монологом додала представленню тієї перчинки, яка зробило дійство незабутнім явищем.

     Основу нової експозиції складають творчі праці Ірини Петренко – кам’янчанки, випускниці Черкаської філії Київського національного університету дизайну і технологій. Вона ще з дитинства поринула у світ образотворчого мистецтва, що вилилось у створення уже чималої кількості картин, деякі з яких і були представлені на святковому заході. Жанровий стиль творів Ірини Петренко – портрет, натюрморт, пейзаж. Техніка виконання – живопис. Велике враження на світогляд Ірини надала поїздка до США. Під впливом цієї поїздки вона створила портрет Майко (служниця Гейші) та інші образи, які включені у експозицію.

       Крім живописних зображень на виставці були презентовані й бісерні вироби Ірини Петренко. Бісером вона займається ще з дитинства, її вчителем на гуртку була Ольга Юрченко. Щоб відобразити зв’язок вчителя і учениці, порівняти їх твори, поряд із бісерними роботами І.Петренко представлені й вироби з бісеру О.Юрченко.

   Графічною технікою виконання характеризуються твори інших студенток Черкаської філії Київського національного університету дизайну і технологій – Аліни Шпак та Марії Панкратьєвої. Юні за віком (22 роки), вони вже експонували свої роботи на всеукраїнських та міжнародних виставках. Виставлені на презентації їхні картини мають різнобарвну тематику: сакральні почуття, природа, людина і тварина тощо. Чорно-білі художні світлини вирізняються з-поміж інших.

       Власне про свої творіння, особливості жанру і стилю, Ірина, Марія і Аліна розповідали, коротко, самостійно. Вони вирізнили свої "головні роботи, висвітлили про перебіг створення інших картин, поділились загальними світоглядними враженнями.

     Автори інших мистецьких творінь – Леся Корж та Ірини Вірич – на жаль, на презентації не було. Л.Корж, викладач Черкаської філії Київського національного університету дизайну і технологій, член Національної спілки художників України, працює у жанрі батік – живопис на тканині. Її твори прикрашають праву частину Великого залу Картинної галереї. І.Вірич, колега-студентка присутніх на виставці художниць, творить у стилі живопису. Її роботи теж можна знайти поряд із творіннями Л.Корж.

    Всі присутні на заході були дуже задоволені побаченим і почутим. Учнів же І.Петренко попросила залишити письмовий запис про найбільш удалу на їх думку картину. Після детального споглядання нової виставки, завдання було виконано, що стане стимулом і каталізатором для подальшої творчої праці. Стартовий захід року пройшов вдало, розважально, пізнавально, емоційно й стрімко. Картинна галерея продовжує радувати камянчан новими експонатами, що вводить нас у безмежний світ МИСТЕЦТВА. Тож, не забуваймо, в якому прекрасному місті й місці ми живемо. Слава Картинній галереї, слава Камянськом заповіднику, слава молодим художницям, слава Україні!!!!!!

Переглядів: 1051 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz