Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 19.04.2024, 17:06
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2016 » Червень » 4 » ПРОВЕДЕНІ ПІЗНАВАЛЬНІ ЗАХОДИ ДЛЯ КАМ’ЯНСЬКИХ ШКОЛЯРІВ
13:49
ПРОВЕДЕНІ ПІЗНАВАЛЬНІ ЗАХОДИ ДЛЯ КАМ’ЯНСЬКИХ ШКОЛЯРІВ

    В літературно-меморіальному музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського Кам’янського державного історико-культурного заповідника знову людно. До музею завітали учні 8-10 класів місцевого еколого-економічного ліцею, які прослухали чергову порцію цікавих тематичних заходів.

         Напередодні дня народження О.Пушкіна – 6 червня – ліцеїсти прослухали літературно-музичну композицію, присвячену двом геніям світової поетичної класики – Шевченку і Пушкіну. Діти дізналися життєві стежки обох митців, почули спільні мотиви їх непростої долі, насолодилися поезіями авторів.

      Незважаючи на різний соціальний статус, походження, обдарування обоє поетів мали чимало об’єднуючих факторів, що, безперечно, відображалося у творчості, формувало світогляд і впливало на повсякденне існування. Царська влада нещадно тиснула і Пушкіна і Шевченка, що так чи інакше призвело до їх загибелі. Однозначно, мотив свободолюбства домінує в творчості митців, що обумовило їх прізвиська “бунтарів”. Це заважало в буденності, однак воля для них була дорожчою за життя.

    Впродовж заходу, звичайно, звучала пісні на слова О.Пушкіна і Т.Шевченка у виконанні автора і ведучого композиції – Таміли Чупак. Також діти дивилися уривки із фільмів про Кобзаря й Олександра Сергійовича для детального висвітлення окремих моментів їхньої долі.

      Після закінчення вищеописаного заходу старшокласники залишилися і прослухали ще одне тематичне заняття – про перебіг весняного паводку у Кам’янці навесні 1980 р. Діти дізналися про причини й перебіг водної стихії в нашому місті, висловлювали власні твердження щодо подій тих часів, відповідали на запитання ведучого –  Олександра Мушти. Показані на екрані світлини про затоплення у різних районах Кам’янки 1980 р. візуально продемонстрували масштаби паводку. Однозначно, ми маємо бути готовим до різних ситуацій, а природу, як не стараються, приборкати неможливо.

         

Переглядів: 473 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz