Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 25.04.2024, 21:33
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2014 » Березень » 31 » ПРОВЕДЕНО ТЕМАТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ В ЧЕСТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ
20:39
ПРОВЕДЕНО ТЕМАТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ В ЧЕСТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

      Після сороковин з дня смерті героїв Майдану, Кам’янський державний історико-культурний заповідник розпочинає проводити комплексні навчально-організаційні заняття про борців Небесної Сотні. Першими, хто прослухав це заняття стали учні 10-Б класу Кам’янської ЗОШ № 1. Дійство проходило у понеділок 31 березня в стінах літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського.

         Організатор і ведучий заходу – завідуючий музеєм О.А.Мушта – розповів учням про події Української Революції Гідності, яка фактично триває і донині, але найактивнішу фазу розвитку мала впродовж листопада 2013 – лютого 2014 рр. Саме в ході цієї бурхливої революційної діяльності і відбувся знаменитий подвиг сучасних українських героїв, завдяки чому була докорінно оновлена і продовжує оновлятися сучасна політична система.

         Ведучий поставив собі за завдання описати всі передумови й обставини, причини й прагнення за яких з’явилась Небесна Сотня. Відео-панахиди за загиблими, поминальні мелодії, яскраві світлини підкреслювали трагічність, емоційність, значимість тих чи інших моментів українського революційного повсякдення та його головних дійових осіб.

         У тематичному занятті взяли активну участь й школярі. Вони висловили своє ставлення до новітніх героїв України, подій Української революції, розтлумачили значення нових українських слів і словосполучень: Небесна Сотня, Революції Гідності, Євромайдан, “тітушки” та ін. Освідомленість й володіння темою в учнів були на відповідному рівні, саме так і мають думати наші сучасні покоління.

         “Родзинкою” дійства став виступ активного учасника подій на Майдані Незалежності, революціонера, громадського і політичного діяча Кам’янки Сергія Воронова. Він поділився своїми спогадами про український революційних рух 2013 – 2014 рр., розповів про різноманітні деталі протистоянь між народом і силовими структурами, висвітлив інформацію про діяльність інших кам’янчан на вулицях Києва та місце м.Кам’янки у загальному революційному процесі тощо.

     Завершився захід поіменним перечисленням героїв Небесної сотні з відповідними їм фотозображеннями. О.Мушта детально зупинився на постаті  нашого земляка, мешканця с. Грушківка Максим Горошишин. Максим Максимовича загинув на Майдані 19 лютого 2014 р. від отруєння світло-шумової гранати. Світлу пам’ять усіх невинно убієнних жертв Небесної Сотні присутні вшанували хвилиною мовчання.

      Ми ніколи не забудемо подвигу героїв Майдану, ми не маємо права зрадити їх ідеали, адже вони боролись за наше заможне і вільне життя. Цвіт української нації, найкращі сини і дочки України заступили в Небесну Варту. Пам’ятаймо, вони  віднедавна стежать за нами. Їхня самопожертва має бути виправдана і це залежить від усіх нас. Вічна слава Борцям, слава Героям, слава Небесній Сотні, слава Україні!!! 

Переглядів: 855 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz