Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Сб, 20.04.2024, 05:55
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2013 » Листопад » 6 » СТАРТУВАВ ХІ ВІДКРИТИЙ ДИТЯЧИЙ МУЗИЧНИЙ КОНКУРС ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО
21:56
СТАРТУВАВ ХІ ВІДКРИТИЙ ДИТЯЧИЙ МУЗИЧНИЙ КОНКУРС ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО

      Середа, 6 листопада 2013 р., стала точкою відліку чергового, вже 11 за ліком, міжнародного дитячого конкурсу пам’яті П.І.Чайковського. Це музичне змагання стало вже звичним для Кам’янки, прославляючи як наше рідне містечко, так і юних музикантів з різних регіонів України. Тож недивно, що конкурс з часом набув все більшої як внутрішньо-професійної, так і зовнішньо-стратегічної значимості.
    У перший неконкурсний день відбувся заїзд, поселення та ознайомлення педагогів та їхніх вихованців з містом і його принадами. Вже зранку по парку Декабристів прогулювалися невеличкі групи людей, означуючи про перебування в Кам’янці нових творчих персонажів. Наповнилися новими відвідувачами і структурні підрозділи Кам’янського державного історико-культурного заповідника – літературно-меморіальний музей О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського. 
     Зазначимо, що знайомство з Кам’янкою, її музеями відбувалось опісля чи напередодні ще одної важливої для конкурсантів миті: офіційної репетиції в Кам’янській дитячій музичній школі ім. П.І.Чайковського. Саме тут проводитиметься музичне змагання, тому апробація її сцени і роялю просто необхідна для якомога кращої самореалізації дітей уже під час конкурсного дня. Репетиції пройшли успішно і наполегливо.
    Звичайно, Кам’янський заповідник, який займався і продовжує займатися вирішенням усіх організаційних, практичних і побутових питань, не міг не потурбуватися і про забезпечення насиченого творчого дозвілля. Для учасників ХІ відкритого дитячого музичного конкурсу пам’яті П.І.Чайковського була показана літературно-музична композиція "Призначення метелика”, присвячена видатній мистецькій майстрині Наталії Гудим-Левкович (Давидовій) та її страдницькому життєвому шляху. 
   Не будемо зупинятися на її біографії, оскільки це вже неодноразово було висвітлено раніше. Зазначимо лише те, що для декого така форма роботи – літературно-музичний вечір – була в новинку, а ті хто вже бував у Кам’янці лише згадали давно забуте. Однак всі вони разом з насолодою слухали, як наповнену різноманітним фактажем прозову розповідь наукових співробітників історичного музею Н.Пугач та Л.Висоцьку, так і прикрашені чарівними мелодіями музичні композиції у виконанні камерного ансамблю Кам’янського заповідника. Що ж, початковий день минув удало, конкурсанти набрались творчих і фізичних сил, щоб завтра показати все найкраще, на що вони здатні. Чекаємо незабутньої музичної феєрії четверга.


Переглядів: 889 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz