Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 25.04.2024, 12:12
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2016 » Вересень » 1 » Святкові заходи в музеї на день знань
19:10
Святкові заходи в музеї на день знань

   Вже в перший день нового навчального року 2016/2017 рр. кімнати музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського приймали своїх традиційних відвідувачів – школярів. Саме тут, в музеї, вирішили провести свій перший урок учні 4-х і 8-го класу Кам’янської ЗОШ № 2.

    Для дітей 4-их класів було проведено патріотичне заняття “Індикатори державності”, присвячене 25-річчю Незалежності України. Учні прослухали відомості про свято Незалежності, його цінність для кожного свідомого українця, висловили свої думки щодо свята самостійності тощо. Також школярі дізналися про найзначиміші символи українства, які крізь століття наближали державність України. Зокрема, окремий блок заняття був присвячений мові, інший – народним обрядам і традиціям, третій – українській пісні.

     Впродовж заходу діти активно були залучені до навчально-пізнавального процесу: відповідали на питання, висловлювали свої твердження і думки, разом співали пісні. Також школярі подивились відеозвернення до кам’янських малят і прослухали казку відомого українського дитячого письменника Сашка Лірника.

     Для старших учнів ЗОШ № 2 була проведена літературно-музична композиція “Моя Мадонна”, присвячена дружині О.Пушкіна – Н.Гончаровій. Впродовж даного заходу школярі дізналися моменти життя відомої світської красуні, яку ославило одруження із геніальним поетом. Смерть Пушкіна не закінчило життя його дружини, вона знайшла не менш достойного супутника долі – Ланського, з яким у гармонії прожила два десятка років. Однак, однозначно, саме Пушкін зробив її знаменитою, що і зумовило всебічне зацікавлення цією дамою. В ході заходу діти слухали вірші О.Пушкіна, насолоджувались звучанням класичної музики і романсів, споглядали відеоролики про славного поета і його Мадонну.

     Ще раз нагадаємо, що Н.Гончарова –  праправнучка славетного українського гетьмана – Петра Дорошенка. Тому, цілком очевидно, що божественна краса Наталії має яскраве українське коріння.

     Новий навчальний сезон у заповіднику стартував досить яскраво і пізнавально. Чекаємо нових зустрічей, цікавих заходів і неймовірних вражень.

Переглядів: 525 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz