Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 25.04.2024, 03:25
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2015 » Жовтень » 27 » СВЯТО КЛАСИЧНОЇ МУЗИКИ У КАМ’ЯНСЬКОМУ ЗАПОВІДНИКУ
18:33
СВЯТО КЛАСИЧНОЇ МУЗИКИ У КАМ’ЯНСЬКОМУ ЗАПОВІДНИКУ

   Нещодавно (22 жовтня) в історичному музеї Кам’янського державного історико-культурного заповідника відбулось засідання мистецької вітальні місцевої ЗОШ № 1. Наші постійні читачі можуть ознайомитись із попередніми заходами світлиці у минулі роки, прогорнувши стрічку новин донизу. Цього ж разу, темою дійства став опис життя і творчості славетних композиторів, дітищами яких ми постійно захоплюємось і чуємо, не знаючи відомостей про їх авторів. Усунути цю прогалину й постарались учні старших класів Кам’янської ЗОШ № 1 на чолі з Таісією Борисівною Шатило. Назвою заходу стали слова славетної поетеси сучасності Ліни Костенко: “Мені здається музика космічна, найбільш космічна із усіх мистецтв”.

         Звичайно, дане свято було б “пісним” без його головної “героїні” – живої музики. І ви, можливо, здивуєтесь, але цього разу музичний супровід забезпечував не камерний ансамбль заповідника. Наші друзі із Німеччини, відомий дует музикантів Роберт Вараді та Ірина Шатило перетворили засідання мистецької вітальні на незабутню подію.

         Дійство проходило наступним чином: школярі розповідали сторінки життя відомих композиторів, далі характеризували особливості їх музичної творчості й на завершення звучали твори відповідних митців. П.І.Чайковський, Едвард Гріг, Єньо Кубай, Вольфганг Амадей Моцарт, Вітторіо Монті, Антоніо Вівальді – саме про цих видатних музичних персон світового масштабу численні гості заходу дізнавалися біографічні відомості та слухали їх твори. Віртуозна, професійна, майстерна гра на скрипці Роберта Вараді та не менш чудовий й синхронний акомпанемент Ірини Шатило зробили велике свято для кам’янчан, учнів та гостей вітальні. Думаємо, такі заходи варті найулесливіших слів та оцінок.

      І коли в інших містах за подібні дійства готові платити немалі суми, в інших – немає змоги їх провести, в Кам’янському заповіднику, як ви вже знаєте, такі заходи – не рідкість. Тому гордімося нашим краєм, його видатними особистостями й організаторами, котрі постійно влаштовують для містян прекрасні мистецькі події. Слідкуйте за анонсами.

 

Переглядів: 632 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz