Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 29.03.2024, 01:21
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Лютий » 16 » ТВОГО ЖИТТЯ ПЕРЕБИРАЮЧИ МИТТЄВОСТІ
19:59
ТВОГО ЖИТТЯ ПЕРЕБИРАЮЧИ МИТТЄВОСТІ

     15 лютого в історичному музеї Кам’янського історико-культурного заповідника відбувся літературно-музичний вечір «Твого життя перебираючи миттєвості», присвячений племінниці Петра Ілліча Чайковського Анні Львівні Давидовій – фон Мекк. Цього року минають 75 роковини з часу смерті цієї незвичайної, сильної і мужньої жінки.
Анна Львівна народилася 21 грудня 1864 року у Кам’янці, в будинку, де тепер розташований історичний музей. Отримала повну класичну освіту, навчаючись спочатку в жіночому вищому училищі в Женеві, потім в Петербурзькому Патріотичному інституті. Ставши дружиною Миколи фон Мекка, вона поєднала два роди – Давидових і фон Мекків – та поріднила П.І.Чайковського з Надією Філаретівною фон Мекк, жінкою, яку композитор називав своїм найкращим другом.
     Літературно-музична композиція познайомила глядачів з нелегкою долею Анни Львівни. Світлі сторінки дитинства і юності, щасливого одруження та материнства, а далі – одне за одним тяжкі випробування: загибель синів, арешти чоловіка й доньки, постійні обшуки, допити, реквізиції майна. Та сильний характер дозволив Анні Львівні пережити все: і смерть чоловіка, розстріляного чекістами, і втрату становища у суспільстві, і тавро дружини «ворога народу»…Навіть злиденне існування за більшовиків та німецької окупації не змогло викорінити з неї почуття власної гідності і разом з тим доброго ставлення до інших людей. Завдяки своїй внутрішній силі Анна Львівна змогла пережити усі випробування, що випали на її власну долю та долю її дітей і внуків.
   Літературна частина композиції, як завжди, гармонійно поєднувалася з музикою у виконанні камерного ансамблю заповідника. Прозвучали твори П.І.Чайковського, зокрема Polka pey dancante, яку композитор присвятив Анні Львівні, Гумореска, романс Поліни з опери «Пікова дама» та Ноктюрн. Також слухачі мали можливість насолодитися прекрасною музикою Ніно Рота з фільму «Ромео і Джульєтта», Джона Вільямса з фільму «Список Шиндлера» та романсом Михайла Глінки «Не скушай меня без нужды».

Переглядів: 460 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 RogerBag  
0
Тем кто в теме, про что я пишу! Абузоустойчивый VPS - поддержка русского языка, молниеносная поддержка, низкие цены, онлайн помощь. Держу у них самый отьявленный непот второй год, вообще все отлично, все абузы посылают в утиль. Хочешь анонимности, смотри - https://goo.gl/q13Adc или в профиле.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz