Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 29.03.2024, 09:38
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2014 » Червень » 3 » У КАМ’ЯНСЬКОМУ ЗАПОВІДНИКУ БУЛО ПРОВЕДЕНО СВЯТО ПУШКІНСЬКОЇ ПОЕЗІЇ
23:22
У КАМ’ЯНСЬКОМУ ЗАПОВІДНИКУ БУЛО ПРОВЕДЕНО СВЯТО ПУШКІНСЬКОЇ ПОЕЗІЇ

     Напередодні 215-річчя з дня народження О.С.Пушкіна в однойменному музеї (в “співавторстві” з П.І.Чайковським) відбулося урочисте святкове дійство. Цьому всьому передувало дуже цікава передісторія (даруйте за тафтологію).

        Восени минулого року до нас завітали вчителі із Золотоніського району. Педагогам було показано літературно-музичну композицію “Пушкін і Кам’янка” за участі літературної вітальні Кам’янської ЗОШ № 1 та камерного ансамблю заповідника. Як виявилось, вражень і емоцій у гостей залишилось чимало.

     І от, пройшло більше, ніж півроку, напевно, найкривавіший період в історії Незалежної України… Попри все, мистецтво вічне… Вчителі світової літератури Золотоніського району вирішили знову приїхати до одного із Пушкінських місць Черкащини. Цього разу, педагоги взяли із собою власних шкільних вихованців. Всі вони разом і організували велике поетично-музично-літературне свято.

    Учні разом із вчителями читали вірші О.С.Пушкіна, співали пісні на тематику поета, озвучували україномовні переклади творів Олександра Сергійовича. Крім цього, взявши за основу поему Пушкіна “Цигани” дві учениці, під відповідний музичний акомпанемент, виконали циганський танець. Також, школярі розіграли театралізовану сценку на один із Пушкінських творів. Чесно кажучи, такого ефектного святкового подарунку на День народження нашого “патрона” ми не чекали й приємне здивування пережили. Тим паче, що до літературно-музичних додалися  матеріальні подарунки. Представники Золотоніської делегації в пам’ять про відвідини Кам’янки подарували музею велику вазу й малюнки казок О.С.Пушкіна, виконаних дітлахами населених пунктів Золотоніщини.

    Чим же ми могли відповісти? Звичайно, без Таміли Чупак тут би не обійшлось. Чудова пісня на слова Олександра Пушкіна “Редеет облаков летучая гряда” тала окрасою дійства, котре, на жаль, закінчилося дуже швидко. Однак, ми впевненні, що на цьому наша співпраця не закінчиться і ми будемо радувати вас все новими і новими зустрічами. Пушкінські дні взяли неймовірно високий старт, тож чекаємо не менш вражаючого продовження. Слава Україні!!!

Переглядів: 648 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz