Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 29.03.2024, 17:33
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Грудень » 22 » У КАМ’ЯНСЬКОМУ ЗАПОВІДНИКУ ВІДБУВСЯ БЛАГОДІЙНИЙ ВЕЧІР ПО ЗБОРУ КОШТІВ НА ЛІКУВАННЯ ОНКОХВОРОЇ ДИТИНИ
22:58
У КАМ’ЯНСЬКОМУ ЗАПОВІДНИКУ ВІДБУВСЯ БЛАГОДІЙНИЙ ВЕЧІР ПО ЗБОРУ КОШТІВ НА ЛІКУВАННЯ ОНКОХВОРОЇ ДИТИНИ

 

      Маленька дівчинка (2 роки) із с. Грушківка, Камянського району Кіра Кудим потребує негайної допомоги. У неї виявили злоякісну пухлину. Вже було проведено операцію, пухлину видалили, але ще потрібно провести кілька блоків хіміотерапії. Вчителі та учні Грушківської школи вже не раз влаштовували збір коштів, різні ярмарки й розіграші, але цього виявилось замало, адже для лікування потрібна велика сума (150-200 тис. грн.). Звичайно, Камянський державний історико-культурний заповідник не міг залишатися осторонь, вирішивши, в межах своїх можливостей, допомогти дівчинці.

    В історичному музеї Кам’янського заповідника був організований благодійний літературно-мистецький вечір, присвяченій маленькій Кірочці Кудим. Захід проходив за участю юних вихованців літературної студії ім. Данила Кононенка, членів Національної спілки письменників України, працівників заповідника і, звичайно, самодільного композитора, автора і ведучої вечора, заступника директора Кам’янського заповідника з наукової роботи, Таміли Чупак. На дану благодійну акцію були запрошені представники місцевої влади, підприємці й керівники установ, камянчани й жителі району. В залі музею стояла спеціальна скринька, куди всі охочі могли пожертвувати кошти на лікування Кіри.

     Впродовж вечора діти з літературної студії ім. Данила Кононенка – Дарина Бондаренко, Софія Захаренко, Діана Геріх, Світлана Бабенко, Яна Косюк та Ростислав Юрик – читали свої вірші та прозові замальовки. Авторські роботи юних письменників мали різнопланову тематику: патріотизм і події російсько-української війни, пейзажні мотиви, філософські поезії та етюди. Всі твори, пронизані глибоким символізмом, чудово сприймались присутніми гостями.

    Окрему частину свого виступу юні учасники літературної спільноти присвятили нашому землякові, прекрасному поету і перекладачеві, чиїм імям названа студія – Данилу Кононенку. Дітлахи синхронно, один за одним читали вірші Майстра про рідний край, Камянку, Крим, символічно разом завершивши свій виступ колективним читанням поезії Д.А.Кононенка Є найдорожче слово на землі – Україна.

    Поетичну сторінку молодих виконавців продовжили досвідчені письменники. Представники Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України смілянин Анатолій Горбівненко та черкащанка Катерина Вербівська ділились з публікою своєю поетичною творчістю. Прекрасна пейзажна лірика К.Вербівської та вибрані гумористичні й чуттєві твори А.Горбівненка наповнили зал незбагненим і проникливим Словом, здатним підкорити найнеймовірніші висоти.

    Гармонійно доповнила літературну частину вечора її величність Музика. Учениця Кам’янської музичної школи по класу Н.М.Лиходід, лауреат Всеукраїнського конкурсу пам’яті П.І.Чайковського, Софія Захаренко зіграла на роялі твір М.Лисенка «Меланхолійний вальс». Науковий співробітник музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського Валентина Губенко виконала пісні “Ніжні мамині руки” (на слова кам’янської поетеси Людмили Велько) та колядку “Ой хто, хто Миколая Любить”. А композитор, співачка, поетеса Таміла Чупак подарувала усім присутнім пісні та романси на слова Л.Костенко, Д.Кононенка, Г.Клименко-Синьоок, К.Вербівської, А.Горбівненка та ін., забезпечивши прекрасну загальну мистецьку атмосферу.

    До благодійної акції заповідника також долучилися вчителі та учні Ребедайлівської ЗОШ. Хочеться висловити велику вдячність особисто вчителю початкових класів О. І. Кульбачній та учням школи за малюнки, аплікації та щирі, теплі, зворушливі вітання для маленької Кірочки.

    Музика й поезія, майстерність і творчість, досконалість і символізм – саме такими рисами характеризується благодійний вечір у Камянському заповіднику. В такі моменти хочеться, щоб зупинився час. Шкода, що приводом до цього чудового дійства стала хвороба дитини. Але діти й дорослі, всі, хто долучився до благородної справи, намагалися в поезії, музиці, малюнках і матеріальній допомозі висловити свою небайдужість до ситуації, яка, на превеликий жаль, є непоодинокою в Україні.

    P.S. В ході благодійного вечора вдалося зібрати майже 4000 грн. Висловлюємо вдячність підприємцям О.Кивгилі та Г.Куліковському, фермеру Є.Довгошеї, депутатам Кам’янської районної ради і особисто С.О.Сундукову та всім небайдужим жителям, які долучились до благодійної акції. Всі кошти вже передані родині Кіри Кудим.

Переглядів: 636 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz