Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Вт, 23.04.2024, 14:02
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Листопад » 8 » У заповіднику проведений дитячий ранок, присвячений П.І.Чайковському
19:13
У заповіднику проведений дитячий ранок, присвячений П.І.Чайковському

   В стінах літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського відбувся дитячий навчально-освітній захід за темою: “Чайковський і Кам’янка”. Він був проведений для діток старшої групи садочку Ізумруд. Нагадаємо, що 6 листопада – день памяті великого композитора.

    Захід проводила Таміла Чупак. Ведуча зацікавила діток розповідями про дитинство Чайковського, про його сестру Сашеньку, яка понад усе любила свого брата та створювала для нього атмосферу неймовірної теплоти і любові. Саме тут у Кам’янці композитор по справжньому був щасливою людиною.

    Для себе діти почули багато цікавого, захоплюючого, що, однозначно, відслідковувалось у їхніх допитливих оченятах. Адже Таміла Петрівна не просто розповідала щось нове, але і створила діалог з дітками, що дуже важливо в такому віці для засвоєння нової інформації.

    Дитячий ранок проводився у музейному залі, присвяченому життю і творчості П.І.Чайковського у Камянці. П.І.Чайковський безмежно любив свою сестру та її дітей. Він часто ощасливлював племінників різними подарунками. Але найдорожчий презент, який зробив для своєї юної рідні композитор – це збірка музичних творів “Дитячий альбом”.

     Таміла Петрівна, зігравши деякі пєси, дала можливість зрозуміти всю глибину почуттів вкладених в дану збірку. Для діток звучав наступні твори: Ранкова молитва, Вальс, Марш деревяних солдатиків, Хвороба ляльки, Нова лялька , Неаполітанська пісенька.

     Для своїх племінниць композитор навіть написав невеличкий балет Озеро лебедів. В ході заходу дітки на екрані телевізора могли побачити епізод виконання великого балету Лебедине озеро, що також додало вражень від побачених справжніх балерин. На закінчення діти, дивлячись фрагмент мультфільму під назвою “Лоскунчик”, мали можливість почути чудову мелодію – “Вальс квітів”, яку також написав П.І.Чайковський.

     Сьогодні звучали чудові твори, розповіді. І дуже добре те, що такі ще маленькі дітки уже мають можливість знайомитися з прекрасним та знати, яке насправді особливе наше містечко, оскільки воно так полюбилося та стало рідною домівкою одному з найвідоміших композиторів у світі – П.І.Чайковському.

В

Переглядів: 508 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz