Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Вт, 23.04.2024, 20:53
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2021 » Березень » 12 » У заповіднику проведений меморіальний захід, присвячений подіям Революції Гідності
14:12
У заповіднику проведений меморіальний захід, присвячений подіям Революції Гідності

Минають вже 7 роковини трагічних подій Євромайдану. Саме в ці лютневі дні ми згадуємо подвиг українських героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України. Сучасних відважних синів нації нарекли Небесною Сотнею. Янголи честі пожертвували собою, заради світлого майбутнього наступних поколінь...

У музеях Кам'янського заповідника традиційного організовують пам'ятні дійства, приурочені до завершення Революції Гідності. Цей рік не став винятком. До музею Пушкіна і Чайковського завітали учні 5-го класу Кам'янського міського ліцею #1. Тут вони прослухали тематичне заняття "Пам'яті Героїв Майдану".

В ході заходу, автор і ведучий - О.Мушта - коротко розповів школярам хронологію подій революційних зрушень зими 2013-2014 рр., описав ключові моменти Євромайдану, висвітлив причинно-наслідкові зв'язки суспільно-політичних перетрубацій тощо. Також ведучий розповів про окремі арт-символи Майдану - легендарну "Йолку", революційне піаніно, барикади і шини. Школярам продемонстрували деякі речі з Майдану, які знаходяться у фондах заповідника - щит бійця спецпідрозділу "Беркут" та "бойову" бруківку з центральної площі столиці України, яку передав нам один із безпосередніх його учасників. Але, звичайно, головними символами Майдану були його безпосередні творці - українські громадяни. Всі ті, хто ризикував найціннішим - життям - заради вільного розвитку своєї країни. Тож учням розказали історію двох янголів Небесної Сотні - Валерія Брезденюка (Вінниччина) та нашого земляка з Грушківки Максима Горошишина.

Після завершення заходу школярі, разом з ведучим та вчителем (О.Й.Чупак) провели меморіальну ходу, присвячену Героям Майдану. Діти пройшлись від музею однойменною центральною вулицею міста з запаленими в руках факелами, що символізували пам'ять про загиблих, до центральної площі міста - Небесної Сотні. Тут, на честь вбитих у ході Революції Гідності людей, урочисто запалили і поставили свічу пам'яті до меморіальної дошки Героїв Майдану.

Вічна пам'ять... Герої не вмирають...

Доки ми їх будемо згадувати, доти вони будуть у наших серцях.

Переглядів: 181 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz