Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 25.04.2024, 08:45
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Лютий » 26 » У заповіднику проведено тематичне заняття, присвячене подіям Революції Гідності
18:38
У заповіднику проведено тематичне заняття, присвячене подіям Революції Гідності

       Двадцяті числа лютого вже третій рік поспіль асоціюються в Україні з кривавими подіями на Майдані. Саме в ці дні 2014 р. новітнє покоління Героїв нації поклали життя заради вільного й незалежного розвитку своєї держави. Ці люди вже ввійшли в історію як незламна Небесна Сотня…Кам’янський заповідник ніколи не залишався осторонь цих подій, постійно організовуючи навчально-пізнавальні заходи для учнів шкіл міста і району. Цьогоріч, на третю річницю завершення подій на Майдані, до літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського завітали учні 7-го класу Ребедайлівської ЗОШ, які прослухали тематичне заняття, присвячене подіям Революції Гідності.

      Діти ознайомились із хронологією революційних звершень в Україні 2013 – 2014 рр., дізнались реальні причини та суть протистояння режиму Януковича з опозиційними силами і народом, почули різні цікаві факти й моменти. Окрему частину розповіді ведучий заходу – завідуючий музеєм Олександр Мушта – присвятив символам Майдану. Школярі дізнались про головні речові й подієві асоціації, які породила Революція Гідності – ялинку-“йолку”, повалений бовван Леніна у Києві, багатолюдне світлове шоу на Майдані, знамените повстанське піаніно, зброю майданівців – шини, бруківку, коктейлі “Молотова” та ін. Всі ці речі й події стали невід’ємними атрибутами революційного Майдану, широко відомими як в Україні, так і поза її межами. Всі ці символи, думаємо, обов’язкво складуть основу експозиції музею Революції Гідності, який вищі органи влади вже неодноразово обіцяли заснувати.

    Але, звісно, головним символом Майдану є його творці – люди. Особливо це стосується загиблих у протистоянні з владою. Діти з Ребедайлівської школи почули біографію двох героїв Майдану – уродженця Львівщини Романа Точина та земляка з Черкащини Максима Горошишина. Почули учні й імена інших бійців Небесної Сотні…

    Ми ніколи не забудемо подвигу захисників Майдану. В своїх же щоденних діях ми маємо орієнтуватися на їхній героїчний Чин.

    Запрошуємо інші класи шкіл м.Кам’янка та сіл району на тематичні заняття, присвячені подіям Революції Гідності.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 540 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz