Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 28.03.2024, 20:49
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2020 » Жовтень » 31 » У заповіднику проведено тематичний захід приурочений до міжнародного дня музики
19:06
У заповіднику проведено тематичний захід приурочений до міжнародного дня музики

1 жовтня світова спільнота відзначає день музики. Кам'янка, завдяки своєму минулому (постаті П.Чайковського та К.Шимановського) є досить відомим музичним центром, і різноманітні дійства у історико-культурному заповіднику цьому підтвердження. Звісно, свято світового дня музики не могло обійти поза увагою нашу установу. В зв'язку з цим у літературно-меморіальному (по суті - профільному) музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського був організований цільовий захід.

До музею завітали учні 5-го класу міської ЗОШ #2, які прослухали заняття "Твори класичної музики, що стали шлягерами". Ведучий дійства - завідувач музеєм О.Мушта.

В ході заходу діти прослухали короткі історії життя видатних композиторів і музикантів - Й.Баха, Н.Паганіні, В.Моцарта,

Л.Бетховена - та особливості створення їхніх окремих видатних музичних творів. Кожен із зазначених осіб мав так чи інакше трагічну долю, але завдяки музиці пам'ять про них житиме вічно. Оскільки ці дітища авторів навіки увійшло до когорти світової класики. Звісно , школярі прослухали ці геніальні композиції: "Жарт" (Бах), "24 каприс" (Паганіні), "Турецький марш" (Моцарт), "До Елізи" (Бетховен). Без перебільшення - ці фантастичні за звучанням твори, ще досі живуть своїм окремим життям, будучи й нині окрасою різних концертів і виступів.

Приємно констатувати, що серед світових хітів є і творіння українських авторів. Легендарний "Щедрик" Миколи Леонтовича як увірвався на поч. ХХ ст. у світову музику як різдвяна пісня, так й досі продовжує бути символом новорічних свят у різних куточках світу. Звісно, про М.Леонтовича та його історію було також згадано у занятті.

Діти з цікавістю слухали розповідь ведучого, задавали різноманітні питання, та, звичайно, з насолодою слухали та згадували мелодії вже почутих ними композицій. Однозначно, подана інформація їм припала до душі, що свідчить про чарівність того мистецтва, яке дуже тісно пов'язане з нашим містечком. Музика - вічна. Тож, насолоджуйтеся її звучанням почастіше, а найкраще - щодня!

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 189 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz