Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 25.04.2024, 14:43
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Листопад » 15 » У ЗАПОВІДНИКУ ЗГАДУВАЛИ ПРО ГЕРОЇВ МАЙДАНУ ТА УЧАСНИКІВ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ
19:15
У ЗАПОВІДНИКУ ЗГАДУВАЛИ ПРО ГЕРОЇВ МАЙДАНУ ТА УЧАСНИКІВ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ

    Напередодні Дня гідності і свободи (22 листопада) у Камянському заповіднику було проведено відповідне тематичне заняття. Учні 10-11 класів Камянської ЗОШ № 2 стали слухачами пізнавального заходу під назвою Символи Революції Гідності. Автор і ведучий – Олександр Мушта.

     В ході навчального дійства, діти ознайомились з хронологією подій на Революційному Майдані у Києві 2013 – 2014 рр., згадали причини і обставини всенародного збурення в Україні, почули імена головних винуватців тих подій та ін. Різні фото і відео, які супроводжували розповідь, забезпечили яскраву візуалізацію дійства, що посприяло покращенню сприйняття матеріалу.

      Опісля, діти почули інформацію про головні арт-символи Майдану. Зокрема, ведучий вів мову про наступні об’єкти і події: 1) революційну “йолку” (чи не найпам’ятніша річ); 2) повалення пам’ятника В.Леніна 4 грудня 2013 р. (що фактично і започаткувало лавину декомунізації в Україні); 3) революційне піаніно (на якому грали часто перед загонами “Беркуту” і навіть на спаленому міліцейському автобусі); 4) неймовірне “світлове шоу” 15 грудня 2013 р. під час концерту гурту “Океан Ельзи” (що увійшло до Книги рекордів Гіннеса); 5) різноманітні барикади Майдану (мали незвичну форму, постійно змінюючись).

     Однак, звичайно, головними символами Майдану були його Герої – Небесна Сотня. Саме ці люди, чоловіки і жінки різного віку, поклали свої життя на вівтар свободи і справедливості. Біографії двох янголів Майдану – Валерія Брезденюка (з м.Жмеринка, Вінничина) і Максима Горошишина (останні роки життя періодично мешкав у с.Грушківка, Кам’янка) була розказана школярам.

     Після заняття слово мовив і активний учасник Революції Гідності з Камянки – Анатолій Глигало. Він розповів про свої враження від перебування на Майдані, роль і значення цих подій у сучасній нашій історії, наслідки й плоди революційного збурення у сучасності.

      На жаль, після Майдану агресивна північна сусідка – Росія, зрозумівши, що Україна відходить від її впливу, пішла на нас війною. Наслідком цього, стала окупація Криму та військові дії на Донбасі. Про війну на сході України з дітьми поділився враженнями учасник російсько-українських баталій, артилерист, житель с.Михайлівка Олександр Ромашина.

     Олександр Васильович розповів про страхітливі обставини війни, умови, в яких виживали українські воїни, обставини медіапропаганди, яка шаленими темпами проводиться на окупованих територіях. На завершення, О.В.Ромашина побажав дітям вірно служити України, поважати вчителів та ніколи не відчути на собі подиху війни.

Переглядів: 448 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz