Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Вт, 23.04.2024, 21:33
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Листопад » 10 » У ЗЕЛЕНОМУ МЛИНКУ ШКОЛЯРІ ОЗНАЙОМИЛИСЬ ІЗ ІСТОРІЄЮ ДЕКАБРИСТЬКОГО РУХУ В УКРАЇНІ
21:35
У ЗЕЛЕНОМУ МЛИНКУ ШКОЛЯРІ ОЗНАЙОМИЛИСЬ ІЗ ІСТОРІЄЮ ДЕКАБРИСТЬКОГО РУХУ В УКРАЇНІ

Камянський заповідник продовжує урізноманітнювати свої форми навчально-просвітницької роботи. Постійні читачі наших інтернет-ресурсів вже знають про часті відвідини найдавніших памяток міста – Пушкінського гроту і млинка декабристів – в ході екскурсій по парку. Школярам 9-х класів Камянської ЗОШ № 1 пощастило ще більше – в середині Зеленого млинка учням було проведено окреме заняття. Тема заходу була співзвучною із однією з назв млинка – історія декабристського руху.

Ведучий заняття – Олександр Мушта – розповів про витоки і зародження декабризму, охарактеризував діяльність перших таємних організацій, назвав імена засновників революційного руху в колишній Російській імперії. Окрема частина заняття, звичайно, була присвячена історії Південного товариства та її складової частини – Камянської управи. Ведучий поінформував про основні засади роботи управи, хронологію її розвитку, ключові досягнення й результати.

Особливої аури додавало звичне пристосування ХІХ ст. – камін. Він був вмонтований до млинка відносно нещодавно, в ході реконструкції. Запалений тут вогонь, що палав в ході заняття, не лише зігрівав теплом присутніх, а й сприяв позитивним емоціям та засвоєнню матеріалу.

Поряд з елементами минувшини, в млинку вдалось розмістити і сучасний мультимедійний пристрій. Тому, портрети декабристів, різні загальні світлини учні могли бачити, виробляючи для себе надійний підґрунтя для запамятовування почутого.

Камянка невідємно асоціюється з декабристським рухом. Заповідник, в цьому контексті, звичайно, різнопланово висвітлює дану тематику. Однозначно, запропонована форма подачі матеріалу в середині памятки архітектури ХІХ ст. – Зелено млинка – цікава як школярам, так і вчителям. Тому запрошуємо всіх бажаючих пересвідчитись у правоті цих слів. Чекаємо на Вас!

Переглядів: 722 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz