Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Ср, 24.04.2024, 17:29
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2012 » Жовтень » 21 » В ЗАПОВІДНИКУ ПРОЙШЛО ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНЕ ДІЙСТВО
21:18
В ЗАПОВІДНИКУ ПРОЙШЛО ЛІТЕРАТУРНО-МУЗИЧНЕ ДІЙСТВО

        На справжнє свято музики і поезії перетворюється кожен приїзд до Кам’янки подружжя  Роберта та Ірини Вараді. Двоє закоханих у музику людей зустрілись і познайомились у Німеччині. Спочатку стали творчим дуетом, а згодом – і сімейним. Кам’янчани, які неодноразово слухали цю прекрасну пару, завжди з нетерпінням чекають на їхні виступи. Напередодні приїзду музикантів, Таїсія Борисівна Шатило (мама Ірини), яка керує дитячою літературно-музичною вітальнею, завжди готує з учнями ЗОШ №1 літературну частину композиції. От і цього разу старшокласники разом з педагогом підготували поезії на осінню тематику, назвавши літературно-музичний вечір «Осінні карнавали». Свято відбулося 19 жовтня в історичному музеї Кам’янського історико-культурного заповідника, зібравши стільки охочих послухати вишукану поезію і класичну музику, що музейний зал ледве вмістив усіх бажаючих.

       У виконанні Роберта та Ірини Вараді прозвучали: «Мелодія» П.І.Чайковського, «Зима» А.Вівальді, «Весела Катерина» Я.Хубайя, «Капріччіо» Ф.Різа, «Румунський свистун» і «Пташка» Д.Дініку та інші твори.

       Сміялась і плакала скрипка, щебетала багатоголосим пташиним хором, даруючи усім присутнім радість і одночасно здивування. Думалось – це більше схоже на  музичну магію, звичайна людина не може так грати. Але є ще й титанічна праця, помножена на талант і величезну любов до музики. Вони творять справжнє диво, перетворюючи музиканта на мага. Сама доля усміхнулась угорському чарівникові  скрипки Роберту Вараді, подарувавши йому люблячу дружину, турботливу маму їхньої донечки  та незмінного концертмейстера – кам’янчанку Ірину Шатило. Нехай же у цій чудовій музичній родині панує щастя і злагода, а якщо неспокій, то тільки творчий. Будемо з нетерпінням чекати нових зустрічей з її величністю Музикою у виконанні Роберта та Ірини Вараді. 

Переглядів: 689 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz