Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 26.04.2024, 01:34
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Січень » 21 » В КАРТИННІЙ ГАЛЕРЕЇ ЕКСПОНУВАТИМЕТЬСЯ НОВА ВИСТАВКА ПРО ПОДІЇ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЮ ВІЙНИ
22:26
В КАРТИННІЙ ГАЛЕРЕЇ ЕКСПОНУВАТИМЕТЬСЯ НОВА ВИСТАВКА ПРО ПОДІЇ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЮ ВІЙНИ

       В Кам’янському заповіднику відбулась презентація виставки картин написаних в зоні проведення бойових дій на Сході нашої країни. Виставка має назву “З Україною в серці” і є результатом співпраці українських та білоруських художників. У листопаді 2015 року за сприяння благодійної організації “Міжнародний благодійний фонд “Волошка”  в зоні АТО пройшов багатоденний пленер. Директор фонду Анжела Душаєва розповідає: “Ми запропонували білоруським і українським художникам провести пленер у зоні АТО – щоб вшанувати пам’ять наших побратимів і друзів. Відгукнулося 5 білоруських художників і один український – корінний днеччанин Тарас Носар”.

      Вперше, створені картини під час пленеру на Донбасі, експонувалися в Білорусі в лютому 2016 року. Але у Мінську у виставковому залі картини простояли не більше півгодини. Режиму Лукашенка і Путіна невигідно, щоб пересічні білоруси дізналися правду про події в Україні. Тоді виставку перенесли до Посольства України в Білорусі. Далі виставка почала подорож Україною. Її відкриття відбулося в Національному музеї історії України, у волонтерському центрі селища Чаплинці Херсонської області, в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї та в торговому центрі у Дніпрі.

      Експозиція складається з понад сорока полотен – це війна очима тих, хто побачив її зблизька, зокрема художників-добровольців із Білорусі, членів білоруської спілки художників: Генадзя Драздова, Алеся Суша, Алеся Циркунова, Аленя Пушкіна, Андруся Такіндана та українського художника Тараса Носаря. Доповнюють експозицію предмети військовго побуту, які художники привезли з собою зі Сходу України: прострілена каска, військова амуніція, гільзи та хвости від мін, пошматовані книги, “поранена” бандура.

        Проект “З Україною в серці” присвячений також пам’яті добровольців тактичної групи “Білорусь”, котрі влітку минулого року віддали свої життя за незалежність і цілісність нашої держави. Це бійці Віталій Теліженко та Алесь Черкашин.

   Цей своєрідний художній репортаж поєднав у собі співпереживання різних людей, примусив замислитися над такими поняттями як життя, любов, правда, сила, воля.

       На презентації була присутня учасниця бойових дій, черкащанка Ірина Гаркавенко (позивний “Марго”). Вона була старшиною штурмової роти 5-го окремого добровольчого батальйону “Правий сектор”, і представляла в своїй особі всю команду воїнів-захисників, які нині перебувають на фронті.

    Експозиція не залишить байдужим кожного, хто її відвідає. Запрошуємо всіх бажаючих. Термін експонування виставки – січень-березень 2017 р.

         

Переглядів: 611 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz