Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Ср, 24.04.2024, 02:32
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Березень » 17 » В МУЗЕЇ О.С.ПУШКІНА І П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО ПРОВЕДЕНО ТЕМАТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ “СИМВОЛИ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ”
22:23
В МУЗЕЇ О.С.ПУШКІНА І П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО ПРОВЕДЕНО ТЕМАТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ “СИМВОЛИ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ”

    Камянський заповідник продовжує активно проводити навчально-освітню роботу. В літературно-меморіальному музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського відбувся черговий пізнавальний захід для школярів, який був присвячений подіям Революції Гідності. Слухачами цього заняття стали учні 9-го класу Камянської міської ЗОШ № 2.

    Діти коротко ознайомились із хронологією подій на революційному Майдані 2013 – 2014 рр., почули імена його головних винуватців і творців, дізнались ключові фактори і моменти, котрі визначили трагічний фінал лютого 2014 р.

    Опісля, школярі з уст ведучого й організатора дійства – завідуючого музеєм Олександра Мушти – почули інформацію про головні символи Майдану. “Йолка”, повалений бовван Леніна, революційне піаніно, магічне світлове шоу від учасників протесту, шини, бруківка, коктейлі Молотова – всі ці речі мають свою окрему історію. Вони стали символами Майдану, асоціюючись як з комічними, так, на жаль, і трагічними подіями Революції Гідності. О.Мушта також показав дітям ще один символ, котрий зберігається у фондах Камянського заповідника – щит беркутівця. Цей експонат передав заповіднику волонтер Геннадій Куліковський.

     Однак, звичайно, головними символами Майдану були і залишаються його учасники, особливо  загиблі – героїчна Небесна Сотня. Під час заходу діти почули біографії двох янголів Майдану – Валерія Брезденюка та Максима Горошишина.

   Уродженець м.Жмеринка В.Брезденюк був, напевно, одним із найвідоміших представників Небесної Сотні. Він часто брав участь у різних телешоу, зокрема Україна має талант. Саме тут він прославився, продемонструвавши українцям незвичну техніку ебру – малюнки на воді. Валерій Брезденюк був досить заможною людиною, але події на Майдані не могли залишити його байдужим. Він тут був постійно, потім відпочивав і знову повертався. Востаннє В.Брезденюк поїхав на революційні барикади о 04.00 год 18 лютого… Вже ввечері цього ж дня його тіло вкрили китайкою…

     Максим Горошишин уродженець с.Басань Запорізької області (1989 р.). В його сімї була матеріальна скрута, тому Максим змушений був навчатись в інтернаті. Але сімю він не забував і старався всіляко допомагати. Згодом мати Максима переїхала до с.Грушквіка Камянського району. Тут в останні роки життя був і її син… Максим Горошишин став активним учасником Революції Гідності, зокрема протистояння на вул.Грушевського, де його отруїли газами. Саме через це Максим і загинув у міській лікарні Києва 19 лютого 2014 р.

   Камянський заповідник продовжує проводити навчальні заняття різної тематики. Весь перелік занять можна побачити на нашому сайті. Тож запрошуємо всіх бажаючих на заходи заповідника. Повірте, ви почуєте і побачите багато цікавого.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 433 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz