Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 29.03.2024, 17:24
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2014 » Вересень » 25 » ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ А.М.ГРАБОВОГО У ЧЕРКАСЬКОМУ МУЗИЧНОМУ УЧИЛИЩІ
12:25
ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ А.М.ГРАБОВОГО У ЧЕРКАСЬКОМУ МУЗИЧНОМУ УЧИЛИЩІ

     

     У різних куточках нашої області продовжують проводиться заходи, присвячені славетному уродженцю Кам’янки, видатному музиканту й диригенту Анатолію Миколайовичу Грабовому. Цього разу, за ініціативи однокласників і друзів музиканта (особливо – Олександра Володимировича Македонського), вечір-концерт пам’яті А.М.Грабового відбувся у Черкаському музичному училищі, де наш земляк освоював специфіку музичного мистецтва.

         Звичайно, дійство не могло відбутись без участі представників Кам’янського державного історико-культурного заповідника. Заступник директора з наукової роботи заповідника Таміла Петрівна Чупак відкрила захід розповіддю про біографічну стежину Анатолія Миколайовича: його дитинство, перші кроки у музиці, навчання у музичній ім. П.І.Чайковського, в музучилищі, службу в армії, мистецьке сходження у Закавказькому Воєнному Окрузі та ін. Супроводжуючі оповідь світлини, показували А.М.Грабового у різний період його життя, доводячи його хороші стосунки з друзями, підкреслюючи риси сім’янина, висвітлюючи мистецькі грані його таланту тощо. Закінчила свій виступ Таміла Чупак традиційно – власною піснею. На слова Людмили Тараненко прозвучала пісня “Талант завжди як сила віща…”, яка присвячувалася, як Анатолію Грабовому, так і всім випускникам музичного училища, які рано пішли з життя.

         Захід продовжився спогадами друзів видатного музиканта. О.Македонський згадував цікаві епізоди з життя А.М.Грабового, розповідав яскраві моменти його юнацтва та ін. Не обійшлося і без музичного номеру від Олександра Володимировича: дві народні пісні під акомпанемент баяну у виконанні ще одного доброго товариша Анатолія Грабового – Станіслава Шульгіна. Про свого приятеля розповідала і Любов Тинда (староста класу в музичній школі). В честь музиканта, вона зачитала власного вірша. Відалі Аскеров, однокласник по музичній школі А.М.Грабового, теж поділився спогадами про товариша й виконав на скрипці «Танго» з кінофільму «Аромат жінки».

У вечорі пам’яті А.Грабового також взяв участь Зураб Топурія – Радник з гуманітарних питань посольства Грузії в Україні, який сказав багато теплих слів про українського музиканта.

         Природно, що господар дійства – Черкаське музичне училище – також показав також чимало музичних номерів. Студенти навчального закладу виконували сольні постановки, співали  хором, грали на органі. Напевно, що саме у такому царстві музики душа нашого земляка раділа й усміхалась. Пам’ятаймо наших славетних краян, серед яких почесне місце посідає Анатолій Миколайович Грабовий.

         

Переглядів: 624 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz