Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 25.04.2024, 01:13
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2016 » Березень » 20 » ВІДБУЛИСЯ ТВОРЧІ ЗУСТРІЧІ З ПИСЬМЕННИКОМ ІГОРЕМ КОВАЛЕНКОМ
16:53
ВІДБУЛИСЯ ТВОРЧІ ЗУСТРІЧІ З ПИСЬМЕННИКОМ ІГОРЕМ КОВАЛЕНКОМ

    Нещодавно у Кам’янському історико-культурному заповіднику відбулася творча зустріч з письменником Ігорем Коваленком. Член НСПУ, поет і прозаїк, І.Коваленко живе і працює в місті Сміла.  Він автор збірок поезій «Підходьте поближче», «Три крапки» та дитячих книжок «Зирять зорі золоті», «Ключики від літа», «В огірочка є сорочка». 

      Приїхавши до Кам’янки, поет спочатку побував у ЗОШ № 1, де зустрівся з учнями 5-тих класів. Діти емоційно реагували на дитячі вірші Ігоря Коваленка, щиро цікавилися й розпитували про особливості творчого процесу, уподобання поета і перипетії його життєвого шляху.

      Зустріч із дорослою публікою відбулася в історичному музеї, де Ігор Леонідович також почав з дитячих творів. Причому, дорослі реагували не менш емоційно, ніж діти. Адже саме дитячі вірші І.Коваленка були відзначені літературними преміями. Поет є Лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» (2011) та Міжнародного конкурсу “Корнейчуковская премия” (2014).

      Познайомив кам’янчан письменник також зі своєю прозою, яка ще не видана, але також є цікавою і самобутньою. Філософські поезії І.Л.Коваленка вразили глибиною, емоційною силою, правдивістю тем і образів. У сприйнятті поезій дуже допомагали коментарі самого автора, його емоційність та піднесеність.

      Ігор Коваленко – один із засновників фонду ім. Тодося Осьмачки. Щороку він разом з побратимами докладає багато зусиль для вшанування поета, що народився в селі Куцівка Смілянського району. Адже в день народження Т.Осьмачки 16 травня відбувається традиційне свято, на яке щороку з’їжджається все більше і більше людей.

     Напередодні Міжнародного дня поезії Ігор Коваленко подарував кам’янчанам справжнє свято високого мистецтва. Сподіваємось, що найтепліші емоції від весняної зустрічі надовго залишаться в серцях кам’янчан і самого поета.

Коли я

був дощем –

дитям

весняної стихії,

я руки

цілував твої

і вії,

твій погляд

милий

і посмішка твоя

мене вітала

і не знала,

що то не дощ,

а – я!!!

 

(Ігор Коваленко)

Переглядів: 757 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz