Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 19.04.2024, 13:31
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2015 » Вересень » 1 » ВІДКРИТТЯ НАВЧАЛЬНО-ПІЗНАВАЛЬНОГО СЕЗОНУ У КАМ’ЯНСЬКОМУ ЗАПОВІДНИКУ
19:51
ВІДКРИТТЯ НАВЧАЛЬНО-ПІЗНАВАЛЬНОГО СЕЗОНУ У КАМ’ЯНСЬКОМУ ЗАПОВІДНИКУ




Паралельно зі стартом нового навчального року свої цікаві й ознайомчі світлиці розпочинають активно презентувати й музеї Кам’янського державного історико-культурного заповідника. І ось, уже в перший день навчання, до літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського завітали перші в новому сезоні шкільні екскурсанти. Для дітей 10-их класів Кам’янської ЗОШ № 2 було проведено тематичне заняття “Апостол добра і любові”, присвячене сторінкам життя і діяльності Андрея Шептицького.
Наші постійні читачі могли вже ознайомитися з віхами його насиченого життєвого шляху у статті, яка розміщена нижче на сайті. Хто ще не читав, й бажає дізнатися про що розповідалося десятикласникам – прочитайте, думаю, не пошкодуєте.
Тезово, можна сказати, що Андрей Шептицький був однією з найвеличніших постатей українського національного руху кінця ХІХ – першої половини ХХ ст., наближаючи своєю титанічною працею самовизначення України, гуртуючи і не допускаючи асиміляції українців окупаційними державами й забезпечуючи надійну спадкоємність поколінь, які разом мріяли і здобули своє право бути і жити на своїй, Богом даній землі. Митрополит, меценат, лідер, батько українців Галичини все життя присвятив своєму любому українському народу, який має пам’ятати завжди своїх істинних синів і героїв.
Під час пізнавального заходу про Митрополита Шептицького були, як завжди, продемонстровані різні відеоролики, які розкривали різні сторони його особистості, а також, що особливо цінно, звучав голос владики, записаний під час однієї з його промов. Діти також висловлювали власні думки про ті чи інші події, відповідали на запитання автора і ведучого цього заняття, завідуючого музеєм Олександра Мушти.
Запрошуємо всіх старшокласників до музею на даний навчально-просвітницький захід. На фоні загальнодержавного святкування 150-річчя від дня народження А.Шептицького, думаємо, це буде корисно як для учнів, так і для вчителів.
Переглядів: 511 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz