Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 29.03.2024, 12:55
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2019 » Червень » 29 » Відлунав другий фестиваль класичної музики Kamianka Music Fest
18:58
Відлунав другий фестиваль класичної музики Kamianka Music Fest

   

    У Кам’янській міській громаді другий рік поспіль проходила масштабна культурна подія – музичний фестиваль Kamianka Music Fest
   8 червня у Кам’янці пройшов другий фестиваль класичної музики Kamianka Music Fest, що поклав початок новій культурній традиції. З метою збереження та популяризації культурної спадщини України та Кам’янщини, відбувається велике музичне шоу, що зібрало професійних музикантів з України та Німеччини, які просто неба виконували хіти світової класики, джазу та латини.
    Цього дня фестиваль в Кам’янці відвідало чимало гостей з різних куточків України та жителів громади. Напередодні фестивалю, відбулася прес-конференція організаторів фестивалю, міської влади та представників бізнесу, які виступили меценатами заходу. На прес-конференції говорили про важливість такої культурної події для регіону, можливості співпраці бізнесу та влади для проведення подібних заходів.
    Також відбулися традиційні для фестивалю літературні читання в гроті, де виступали поети з міста Черкас, членів Національної спілки письменників та вихованців Кам’янської дитячої літературної студії ім. Д. Кононенка.
   Kamianka Music Fest відкрив концерт класичної музики вихованців, лауреатів та переможців конкурсу пам’яті П. І. Чайковського Кам’янської дитячої музичної школи. Концерт продовжили артисти та переможці конкурсу пам’яті П. І . Чайковського (із Білої Церкви, Запоріжжя, Донецька, Звенигородки та містечка Мангуш). 
    Паралельно із концертом тривала мистецька виставка художників і майстрів (із Кам’янки, Сміли, Києва, виставка-продаж продукції місцевих підприємців, майстер-класи (різьби по дереву, плетіння із бісеру, аквагриму, гончарства).
Починаючи з 17.00 для гостей фестивалю грав ансамбль скрипалів «Скрипки Кременчука», що виконували хіти світової класики, а звуки скрипки зачаровували поціновувачів музики. Неперевершений виступ Національного ансамблю солістів «Київська камерата» та солістки Богдани Півненко, зачаровував гостей грою на безлічі музичних інструментів, що виконали твори відомих світових композиторів.
    Родзинкою фестивалю стали виступи групи «Atmawinds», що виконувала авторську музику в стиллі jazz та world music. Головними гостями сцени були джазове тріо з Німеччини – FALK BONITZ TRIO. Музиканти відіграли просто на УРА! Публіка аплодувала після кожного твору, що було надзвичайно приємно для всіх учасників фестивалю. Гості фестивалю мали змогу послухати живий виступ справжній майстрів своєї справи і насолодитися музикою, якою живе весь культурний світ.
     Партнерами фестивалю стали банк ПУМБ, центр культурних ініціатив Responsible Future, ТОВ «Агро плюс-2006», ТОВ «Олімп», ТОВ «Імпульс», ДП «Кам’янський лісгосп», «Владіком»,Кам’янська міська рада, Кам’янський державний історико-культурний заповідник та інші. Хочеться подякувати всім партнерам за підтримку та допомогу в організації фестивалю. Окрема подяка за інформаційну підтримку - Черкаському Центру розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «ULEAD з Європою» та Мінрегіону, Радіо «Мрія», газети: «Трудова слава», «Аграрний край», «Вісник рідного краю».
    За словами голови Кам’янської ОТГ Володимира Тірона, музичний фестиваль Kamianka Music Fest стане постійною культурною традицією об’єднаної громади. Планується, що фестиваль стане дводенним та залучить чималу кількість гостей та туристів до міста. Адже наступний Kamianka Music Fest буде присвячений до 180-ї річниці від дня народження геніального композитора Петра Ілліча Чайковського, який велику частинну життя провів в Кам’янці і любив її всім серцем.
    Високою метою фестивалю буде підвищити обізнаність мешканців регіону про нашу культурну спадщину і через музику «достукатися» до нематеріальної сутності їх душ, виявивши все краще у них.

Джерело: Офіційний сайт Кам'янської міської радиhttps://kammiskrada.gov.ua/…/vidlunav-drugijj-festival-kla…/

Всі фото дивіться тут: https://www.facebook.com/pg/kamiangrad/photos/?tab=album&album_id=2330758650544830&__xts__%5B0%5D=68.ARDZAdtNKrtBB4WPbXharMDT5tu6uYAefh6C9iH6Atail8bpfoPH7tNzBKn57Zy0qSLWb2n7q0OTSx-hN9mBv4J7zcFf44pzKXvNhLVwxqJOk_PE6ouMTOBM3JaHfJnX-uoy2Dr2yNC8kLbMfPy_maaA5p2BlisqFhNvXhNqLltfa-UDIzP3Gn7EcFuQCSVC9PNL2P3tF6iXYLb-4nf-32ONQ26WOxoRXuAfEDX5fzUvxLiq3JeCaWI1kyueEjwdG0buH1wuYaYuEqBKUnTNKkmKu_DfW1pZEN0Lw9XmtH7XpDO_pegEVkKM3XsIXTRU3SUudkHjOfyIyOYjwF9-tuUqGF26Z5aBnOGRqiZ2u8Juiq9HBZHO4lMEo76DebkBX_l6QlLSKTUmKIW47DETdPARBgyQ7WrePCsMR_SML-Q2R0unu9V3oIVpdURZc5ZeAD5f3__op9b9j2Ti7dYHO5s&__tn__=-UCH-R 

 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 346 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz