Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 25.04.2024, 16:27
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Листопад » 12 » XV-ий конкурс пам’яті П.І.Чайковського: змагальний день
01:26
XV-ий конкурс пам’яті П.І.Чайковського: змагальний день

   Традиційно перед початком конкурсу гостей, учасників та педагогів вітала почесна президія. З вітальними та напутніми словами до конкурсантів звернулись директор Кам’янського заповідника Галина Таран, керівник апарату Кам’янської райдержадміністрації Валентина Даниленко, помічник-консульатнт народного депутата С.Рудика – Лілія Шрамко, міський голова Володимир Тірон. Також, слово мали і члени журі – співорганізатор конкурсу, проректор Національної музичної академії України Леся Олійник та волонтер, керівник центру культурних ініціатив RESPONSIBLE FUTURE Вікторія Зубенко.

    Найактивніший відрізок часу відкритого музичного змагання пройшов активно, цікаво й натхненно. Впродовж дня – з ранку й до пізнього вечора – юні музиканти з різних куточків України демонстрували свої мистецькі вміння і навички.

    В проміжках між виступами для свою концертну програму продемонструвала і студентка Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського – Тетяна Артеменко (у минулому – лауреат одного з попередніх конкурсів П.Чайковського).

    Після виступу конкурсантів окремий музичний подарунок зробили представники Білоцерківської дитячої школи мистецтв № 1. Учениця школи Брагіна Ніка разом з педагогом Міхальовою Ларисою Дмитрівною провели міні-філармонійний концерт “С.Борткевич. Повернення в Україну” за збіркою композитора «Маленький мандрівник».

    Сергій Борткевич – талановитий український композитор, якого доля постійно віддаляла від Батьківщини. На жаль, він відомий більше закордонній публіці, оскільки доволі рано залишив свій рідний край. Однак, сьогодні відбувається активне відродження уваги до цього видатного митця, що яскраво продемонстрували наші гості.

    Тож, насичені змагальні години завершилися на мажорній ноті. В останній день конкурсу на нас чекає найприємніше – нагородження учасників та святковий концерт переможців у літературно-меморіальному музеї О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського.

      P.S. Фото надав добрий друг заповідника, фотохудожник Григорій Юрик. Всі фото Ви можете побачити за посиланням https://www.facebook.com/pg/Kamyanka.Zapovidnuk/photos/?tab=album&album_id=1505340646186061

 

Переглядів: 483 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz