Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Сб, 20.04.2024, 14:30
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2016 » Листопад » 8 » Завершальний день XIV конкурсу пам’яті П.І.Чайковського
23:14
Завершальний день XIV конкурсу пам’яті П.І.Чайковського

  (Всі фото цього дня ви знайдете на нашій сторінці у Facebook https://www.facebook.com/pg/Kamyanka.Zapovidnuk/photos/?tab=album&album_id=1140603995993063)

  Останній розвантажувальний і водночас найрадісніший день конкурсу П.І.Чайковського в Кам’янці розпочався традиційно – в історичному музеї для учнів й педагогів була проведена пізнавальна екскрусія . Діти поринули в минуле і сучасність нашого містечка, дізнавались про його героїв і славетних діячів, ознайомились з цікавими експонатами етнографічного залу, кімнтаи ІІ Світової війни й виставки, присвяченої сучасним подіям російсько-української війни тощо. Після цього, на честь П.І.Чайковського, якому якраз 6 листопада минуло 123 роки з дня відходу у вічність, була запалена свіча пам’яті. Дітлахи разом із працівниками музею згадали про цю трагічну подію під час ранкового чаювання.

    Далі для педагогів був організований майстер-клас. Його проводила голова цьогорічного журі конкурсу Світлана Сухомлинова. Світлана Миколаївна, за допомогою учениць з міської музичної школи, продемонструвала різні методи навчання гри на роялі. Конкурсанти й педагоги з цікавістю і завзяттям спостерігали за показаними прийомами, котрі, очевидно, вже невдовзі будуть застосовуватися на практиці.

           Опісля, всі гості й учасники перейшли до приміщення Кам’янської дитячої музичної школи, де відбулось найприємніше – офіційне нагородження переможців XIV Всеукраїнського дитячого конкурсу пам’яті П.І.Чайковського. Від Кам’янського заповідника, спонсора ТОВ “Владіком” (в особі С.І.Мальованої), фонду “RESPONSIBLE FUTURE” (Відповідальне майбутнє), міського голови, Національної музичної академії України кожен конкурсант, музичні школи, педагоги отримали матеріальні, фінансові й пізнавальні подарунки (про переможців конкурсу буде окрема стаття на сайті). Серед подарунків, відзначимо, що котрий рік поспіль, окремі школи отримують музичні центри від згаданого вище фонду. Цього разу, їх отримали ДМШ м.Олександрія (Кропивницька обл.) і ДШМ м.Лозова (Харківська обл.)

           Ми всі прекрасно знаємо, в яких умовах нерідко доводиться працювати педагогам, щоб запалити нову музичну зірочку, чого це вартує і батькам та й дітям. Тому навіть невеличкі дарунки кожному учасникові, вважаємо, стимулюватимуть до подальшої роботи та їх професійного творчого зростання.

           XIV Всеукраїнський дитячий музичний конкурс пам’яті П.І.Чайковського вже став історією. Ми вдячні всім організаторам, учасникам, педагогам і меценатам. Масштабне музичне свято в дні пам’яті великого композитора стало приємною традицією для кам’янчан та гостей міста. Спостерігаючи за всіма цими процесами душа радіє, наповнюючись незабутніми враженнями. Такі емоції бажаєш переживати знову і знову… Вже зараз починаємо думати про наступний, ювілейний ХV конкурс пам’яті П.І.Чайковського, але поки що насолоджуємось моментами свята ще свіжого XIV-го музичного змагання. Впевненний, що на кілька місяців енергетичного заряду для життя усіх, хто доторкнувся до справжнього свята музики, гарантовано.

Переглядів: 516 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz