Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 28.03.2024, 20:14
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2014 » Листопад » 30 » ЗАВЕРШАЛЬНИЙ ЕТАП ХІІ КОНКУРСУ ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО
20:27
ЗАВЕРШАЛЬНИЙ ЕТАП ХІІ КОНКУРСУ ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО

     Останній день дитячого музичного конкурсу   пам`яті Петра Ілліча Чайковського вже традиційно розпочинається в історичному музеї заповідника. Для юних музикантів, їхніх педагогів та батьків  проходить екскурсія музейною кімнатою, що розповідає про родинні стосунки композитора з Кам`янськими Давидовими,  про той нерозривний зв`язок, який поєднував Петра Ілліча з нашим містечком та його мешканцями. Адже саме тут, у Кам`янці, Чайковський дійсно відчував себе удома, бо завжди його оточували любов, підтримка і розуміння любої сестри Саші та її родини. Тут жили люди, які протягом двадцяти восьми років дарували композиторові натхнення.

    Теплу домашню атмосферу відчули і юні конкурсанти, які після напруженого й нервового конкурсного дня побували у музеї на «Чаюванні з Чайковським». Це своєрідна «родзинка» нашого конкурсу, що вже також стала доброю традицією. Чаювання, зазвичай, проходить у день пам`яті Петра Ілліча і є ніби поминальною трапезою на честь композитора. Цього року, через об`єктивні обставини, конкурс було перенесено і останній його день не збігся із днем, коли Петро Ілліч відійшов до вічного спочинку. Та традиція залишилася, і ми разом з учасниками конкурсу вкотре згадали композитора, який так любив Кам`янку і який подарував нам і усьому світові так багато прекрасної музики.

    Після закінчення ранкових “святкових процедур” відбулася найприємніша частина будь-якого конкурсу – нагородження переможців й учасників. Три взаємозалежні центри – журі, Кам’янський державний історико-культурний заповідник та благодійний фонд Responsible Future (відповідальне майбутнє) – видавали свої окремі нагороди. І якщо призерів конкурсу суворе журі обрало небагато, то Кам’янський заповідник і благодійний фонд відзначив подарунками кожного учасника. Компакт-диски, збірки музичних творів українських і закордонних композиторів, різні музичні сувеніри, грошові премії, книги з історії музики та мистецтва – все це в комплекті й окремо отримали юні музиканти, їхні педагоги та концертмейстери. Також, традиційно, для однієї з шкіл благодійний фонд Responsible Future приготував музичний центр. Цього разу, його отримала Дитяча музична школа ім.П.І.Чайковського м.Кременчук.

   Завершивши з нагородженням, за доброю традицією, всі учні з педагогами та представниками журі вирушили разом до пам'ятника П.І.Чайковського, до підніжжя якого поклали квіти та зробили колективне фото. А далі, вся делегація попрямувала до літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського, де відбувся святковий гала-концерт переможців ХІІ Всеукраїнського відкритого дитячого музичного конкурсу пам'яті П.І.Чайкорвського. Лауреати грали тут свої переможні твори, використовуючи, звичайно, рояль, на якому грав великий композитор.

    Черговий конкурс пам’яті П.І.Чайковського закінчився. Але ми з радістю дивимося у майбутнє і з надією і вірою говоримо “До побачененя”, адже це свято нам так потрібне. Мистецтво вічне, пам’ятаймо про це.

 

Переглядів: 680 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz