Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 19.04.2024, 10:04
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2015 » Квітень » 27 » КАМ’ЯНСЬКИЙ ЗАПОВІДНИК У ХІІ-ІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КРАЄЗНАВЧІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ
08:59
КАМ’ЯНСЬКИЙ ЗАПОВІДНИК У ХІІ-ІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КРАЄЗНАВЧІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

   Історико-культурний заповідник взяв дієву участь у підготовці, організації і проведенні вже традиційної, 12-ої за ліком, Кам’янської науково-практичної краєзнавчої конференції. Цього року на офіційному з’їзді наших місцевих краєзнавців було представлено 22 роботи, з яких 5 – це дослідження наукових співробітників Кам’янського заповідника. Наводимо перелік цих праць: “Нацистський окупаційний режим на теренах м.Кам’янки та Кам’янського району”(Г.М.Таран), “Нові експонати періоду Другої Світової війни в експозиції історичного музею Кам’янського державного історико-культурного заповідника”(Ю.Ю.Ляшко), “Іноземні військові угрупування в складі вермахту в роки радянсько-німецької війни на території Кам’янського району”(О.А.Мушта), “Жінки в період підпільно-партизанської боротьби в роки Другої Світової війни. Учасниці Кам’янського підпілля”(Л.Г.Висоцька), “Серія портретів художника Миколи Бугакова – партизана загону імені Сталіна”(Т.В.Джулай).

     Пленарне засідання конференції відкрилось виступами учасників радянсько-німецької війни 1941 – 1945 рр. Федора Петровича Людного та Петра Антоновича Деруна. Учасники війни коротко згадали свій бойовий шлях, підкреслили значимість краєзнавчої роботи та наголосили, що в сучасні буремні дні Україна бореться з новою чумою – Путінським “рашизмом”, який нам всім разом необхідно подолати. На пленарному засіданні виступив від Кам’янського заповідника за вищевказаною тематикою завідуючий літературно-меморіальним музеєм О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського Олександр Мушта. Автор навів дані про перебування на терені Кам’янського району в роки окупації 1941 – 1944 рр. понад 10-ти різних національностей (румуни, угорці, чеченці, італійці, туркмени, донські козаки та ін.), які прислуговували гітлерівцям, брали участь у боротьбі з партизанами, охороняли комунікації тощо. Дане дослідження підтвердило тезу про багатоаспектність і масштабність конфлікту, назва якого “Друга Світова війна”.

         Всі наукові статті й повідомлення, підготовлені вчителями, учнями, краєзнавцями та науковими співробітниками заповідника будуть опубліковані у збірнику матеріалів ХІІ-ої краєзнавчої науково-практичної конференції “Джерело”. Долучаймося до всебічного висвітлення подій в нашому краї. Розкриймо разом “білі плями” історії. 

Переглядів: 620 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz