Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 26.04.2024, 04:41
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2015 » Листопад » 8 » ХІІІ КОНКУРС ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО: ЗМАГАЛЬНИЙ ДЕНЬ
12:06
ХІІІ КОНКУРС ПАМ’ЯТІ П.І.ЧАЙКОВСЬКОГО: ЗМАГАЛЬНИЙ ДЕНЬ

    У суботу 7 листопада проходила основна (конкурсна) частина Всеукраїнського змагання юних музикантів. Впродовж дня діти демонстрували поважному і суворому журі свої набуті музичні вміння, отримані в процесі напруженої і клопіткої праці.

   Однак, звичайно, концертній частині заходу передувала урочиста. На сцену вийшли засновники, організатори, спонсори конкурсу, представники влади ,які звернулись до приїжджих гостей з вітальним і напутнім словом. Зокрема, виступили директор Кам’янського заповідника Галина Михайлівна Таран, проректор з наукової роботи Національної музичної академії України ім. П.І.Чайковського Леся Степанівна Олійник, міський голова Володимир Іванович Тірон та інші. Всі вони побажали учасникам всіляких гараздів, успіхів, здоров’я, мирного неба, творчого натхнення тощо. Добрі та улесливі слова від президії конкурсу стали, сподіваємось, надійним підґрунтям гарних музичних номерів дня.

     Нагадаємо, що за умовами конкурсу діти мали виконати твір П.І.Чайковського, українського композитора та закордонного автора. Саме таке творче різнобарв’я і звучало в стінах Кам’янської дитячої музичної школи зранку і до самого вечора.  Шедеври Моцарта і Кулау, Скорика й Саська і, природно, Петра Ілліча Чайковського надихали й дивували, радували й заворожували, відкриваючи справжню суть Великого мистецтва. Про творців цього мистецтва сучасності (переможців ХІІІ-го конкурсу) ви дізнаєтесь з наступних дописів.

      Увінчав же цей прекрасний день суботи неймовірний, шикарний, божевільний концерт голів журі ХІІІ-го конкурсу пам’яті П.І.Чайковського Юрія Кота та Ірина Алексійчук. Гармонійний дует музикантів, котрі на сценах виступають ось уже понад 30 років зробив фантастичний музичний подарунок кам’янчанам, педагогам, гостям, граючи разом як за одним роялем в 4 руки, так і на 2 роялях одночасно, демонструючи неймовірну синхронність і співзвуччя. Слів тут бракує, пропоную послухати і насолодитись (дивіться нижче).

       У неділю відбудеться ще ціла низка заходів у рамках проведення ХІІІ конкурсу. Слідкуйте за новинами. Тримаємо Вас на пульсі подій.

Переглядів: 575 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz