Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 26.04.2024, 15:00
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2013 » Серпень » 19 » НОВИНИ КАРТИННОЇ ГАЛЕРЕЇ
18:39
НОВИНИ КАРТИННОЇ ГАЛЕРЕЇ

      В залі картинної галереї Кам’янського державного історико-культурного заповідника нещодавно були представлені роботи жительки нашого міста Шолудько Л.М., які демонструють досить поширені в наші дні техніку вишивки бісером.

         Любов Михайлівна довгий час працювала бухгалтером молокозаводу, та як і більшість її однолітків з дитинства займалася рукоділлям: в’язала гачком, шпицями, вишивала хрестиком. Вміння вишивати допомогло в подальшому опанувати нову техніку – шиття бісером.

         Одного разу, перебуваючи у родичів у Житомирській обл., Любов Михайлівна вперше побачила вишиті картини. Чудова техніка вразила новизною, переливом відтінків, обємністю зображення.

         Перша власна робота виконувалася майже тиждень, а далі стало звично, часу йшло менше, 3-4 дні. Однак, залежно від складності малюнку та добору кольорів, іноді для виконання потрібно було декілька тижнів.

         Л.М.Шолудько стала однією з перших майстринь, котрі започаткували вишивку бісером у нашому місті. На сьогодні колекція Любов Михайлівни нараховує близько 50 робіт, їх могло бути і більше, та багато вже подаровано дітям, друзям.

         Всі залишені праці і експонуються на виставці. Крім цього, тут представлені також рушники, серветки, що виконані вишивкою хрестиком. Чимало їх також подаровано знайомим та близьким на весілля, до дня народження та ін.

         Вишивка бісером нині є дуже поширеною технікою, адже вона доступна навіть тим, хто тільки розпочинає заняття рукоділлям. У нашому місті великий вибір необхідних матеріалів для такої роботи пропонує магазин "ФЕЯ”, де є в продажі схеми вишивок для картин , рушників, сорочок, різноманітний бісер, нитки тощо. Крім цього, тут можна отримати і необхідну професійну консультацію.

         На думку Л.М.Шелудько в Кам’янці такою вишивкою займаються більше 100 чоловік, серед них Корецька В., Швець В., Ткаченко О. та донька Богдана, сестри Стрельцові, Рильцева С., Губенко Г., Гибало О. та багато інших.

         Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку робіт Шелудько Л.М. та відкрити для себе нову техніку роботи з бісером.

 

Переглядів: 753 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz