Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 19.04.2024, 05:00
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2015 » Грудень » 4 » ПАМ'ЯТАЙМО ПРО ТРАГІЧНІ СТОРІНКИ ІСТОРІЇ
19:45
ПАМ'ЯТАЙМО ПРО ТРАГІЧНІ СТОРІНКИ ІСТОРІЇ

 В історичному музеї історико-культурного заповідника продовжуються заходи із вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. 
       3 грудня було проведено тематичне заняття  для учнів 3-Б класу, а 4 грудня – для учнів 3-А   класу ЗОШ №2.  Під час розробки заняття науковці використовували  найновіші розробки українських психологів та педагогів. Через потрібні слова, образи музейники  намагалися підійти до трагедії Голодомору з позиції оптимістичної, щоб не виникало у дитячих серцях зневіри та розпачу. На занятті діти з цікавістю прослухали оповідання Анни-Марії Волосацької «Страшний сон», потім жваво обговорювали почуте. На прикладі головного героя Марка навчилися бути слухняними, дружними, цінувати хліб, не бути байдужими до чужої біди.  Як головний герой оповідання, так і  діти, запалили свічечку біля янгола, який уособлює дітей-янголів, що  загинули під час голоду та за давньою українською традицією пом`янули їх печивом.
       На згадку про перебування в музеї та для кращого осмислення матеріалу учням було запропоновано дооформити графічний малюнок з написом «ПАМ`ЯТАЙ». Діти приклеїли  на основний малюнок паперові незабудки – квіти, які символізують людську пам'ять. В  серединці кожної незабудки вони написали своє ім`я. Таким чином, діти підтвердили, що ніколи не забудуть та будуть завжди  пам`ятати про невинно замордованих голодом українців в 1932-1933 роках. 
       Поряд із вшануванням загиблих під час Голодомору, третьокласники згадали й пом’янули сучасних Героїв України – Небесну Сотню та воїнів, які загинули на сході нашої держави в боротьбі за її цілісність і незалежність. Діти прослухали розповідь про зовсім недавні події, що відбувалися в нашій країні – Революцію Гідності – та події, які відбуваються в Донецькій та Луганській областях зараз. Учні ознайомилися із виставкою «Ми – щит Європи від московської орди», що експонується в історичному музеї, згадали імена наших загиблих земляків. На пам'ять про світлих воїнів – захисників України малюки також зробили аплікації: на малюнках із зображенням карти України та написами «Герої не вмирають!» та «Слава Україні! - Героям слава!» вони наклеїли маленьких ангелів – як символ безсмертя душ тих, хто віддав своє  життя за волю нашої країни.

Переглядів: 1126 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz