Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Сб, 27.04.2024, 03:17
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2014 » Червень » 10 » ПАМ’ЯТІ ВЕЛИКОГО УКРАЇНСЬКОГО КОМПОЗИТОРА
21:57
ПАМ’ЯТІ ВЕЛИКОГО УКРАЇНСЬКОГО КОМПОЗИТОРА

   В рамках відбування літньої шкільної практики, до літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського завітали учні 8-10 класів Кам’янського еколого-економічного ліцею. Для них була організована і показана літературно-музична композиція “Його називали Шевченком у музиці”, присвячена сторінкам життя видатного українського музикотворця і митця Миколі Віталійовичу Лисенку.

         Діти коротко ознайомились із біографією М.Лисенка, дізнались про його друзів, знайомих, орієнтирів у житті, осягнули творчі досягнення й здобутки композитора. Микола Віталійович був найбільшим музичним інтерпретатором творів одного автора – Тараса Григоровича Шевченка. Саме Кобзар був найбільшим героєм для М.Лисенка, котрому було присвячено майже 100 різноманітних музичних творів. На честь Великого Тараса композитор щорічно проводив концерти, свята, вшанування, котрі проходили традиційно в Шевченківські дні.

      Микола Лисенко мав всі можливості обрати собі звичний шлях російського дворянина із всіма привілеями і пошануваннями. Однак він для себе вирішив іти іншою дорогою – тернистою стежкою українського музичного мистецтва. Саме Лисенко підняв нашу музику до світових вершин і загальноприйнятих стандартів, заявивши про існування в межах Російської імперії окремої української музичної сфери зі своїми характерними особливостями, історією, традиціями. Незважаючи на постійних тиск з боку самодержавства, Микола Лисенко не зрадив обраній життєвій позиції й до кінця днів творив на благо української музики, яка розквітла при житті композитора і набувала в подальшому все нових і нових барв.

         Не забуваймо про мистецьких будівників нашої держави, котра завдяки таким постатям як Микола Лисенко воскресла із навіяного століттями царського забуття й посприяли таким чином становленню українських національних традицій.  Микола Лисенко займає в цьому списку одне із найпочесніших місць, зробивши в музиці стільки, скільки Тарас Шевченко зробив у вітчизняній літературі. Пам’ятаймо про герої нації! Слава Україні!!!

Переглядів: 600 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz