Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 26.04.2024, 07:12
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2017 » Вересень » 7 » Подарунок рідному місту
20:37
Подарунок рідному місту

      У день знань 1 вересня, окрім звичного галасу малечі, квітів і привітань з новим навчальним роком, у Кам'янці відбулась ще одна визначна подія. У парку ім. Декабристів було урочисто відкрито нововідновлене тут освітлення. Це стало чудовим подарунком напередодні Дня міста, яке цього року припало на 2 вересня. 
     Проведення освітлення відбулось за рахунок платників податків (тобто за наші з вами гроші) - в даному контексті виділені з обласного бюджету. Ініціатор цього масштабного і важливого для Кам'янки проекту - депутат Черкаської обласної ради фракції ВО "Свобода" Сергій Воронов. Отримавши настанови від виборців, С.П.Воронов, після тривалої підготовчої роботи, зумів домогтися виділення потрібної суми, котра склала 300 тис. грн. 
     Не менше гарних слів заслуговує й втілювач цього проекту у життя - директор Кам'янського заповідника Галина Михайлівна Таран. З різних варіантів проведення освітлення вона, однозначно, обрала найбільш оптимальний - за рахунок сонячних батарей(після консультацій з С.Вороновим). Окрім екологічної чистоти, функціонування проекту у подальшому, що надважливо, не впаде тягарем на міський, районний чи обласний бюджети, будучи безкоштовним. Спеціально облаштований комплекс сонячних батарей генерує впродовж світлового дня енергію і вже в нічний час подає її на встановлені в парку ліхтарі. Все просто і, водночас, складно, ефективно, заощадливо і екологічно. 
     І от ввечері 1 вересня, незважаючи на невеликий дощ, до стели декабристів на урочисту подію прибуло чимало кам'янчан. Проведення світла, яке вже діяло в парку починаючи з Дня Незалежності, викликаючи захоплення і навіть невеликий ажіотаж у населення міста і району.
На центральній алеї парку перед місцевими жителями виступили головні герої дійства. Зокрема, депутат Черкаської обласної ради Сергій Воронов зазначив: "не слід мені чи комусь іншому особисто приписували заслуги того чи іншого проекту. Проведення світла у парку - це наша спільна заслуга і перемога, втілена у життя за наші ж кошти. Ви, кам'янчани, дали мені завдання, яке спільними зусиллями вдалось виконати. Чудово, що цей проект екологічно чистий і його функціонування є безкоштовним. Знаючи і особисто спостерігаючи досвід європейських країн, не відкрию секрет, коли скажу, що альтернативні джерела енергії розвиваються шаленими темпами і це один із гарантів суверенності держави, що у часи сучасної російсько-української війни є для нас надактуально".
Галина Таран подякувала прибулій громаді, Сергію Воронову, зазначивши, що надіється на подальшу тісну співпрацю заради єдиної мети - зробити місто та його перлину - Кам'янський заповідник - кращими, ефективнішими, туристично привабливішими. Задля цього будуть і надалі концентруватися всі наявні зусилля і можливості.
      Опісля, С.П.Воронов та Г.М.Таран урочисто перерізали стрічку перед входом до парку, офіційно сповістивши про те, що світло в парку діє. Істинно надіємось, що такі святкові заходи з нагоди подібних інфраструктурних і мистецьких відкриттів відбуватимуться у нас якомога частіше. Зробимо разом нашу громаду найкращою.

Переглядів: 731 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz