Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Вт, 16.04.2024, 20:41
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2015 » Грудень » 1 » ПОЕТИЧНО-ТЕАТРАЛЬНА ВИСТАВА ДЛЯ КАМ’ЯНСЬКИХ ШКОЛЯРІВ
21:12
ПОЕТИЧНО-ТЕАТРАЛЬНА ВИСТАВА ДЛЯ КАМ’ЯНСЬКИХ ШКОЛЯРІВ

   В минулому році Кам’янський заповідник відвідував з власним творчим представленням поет Олексій Юрін. Та зустріч добре запам’яталась школярам та гостям заходу, а щирість, відвертість і загальний позитив автора природно формувало бажання нового мистецького побачення. І от цей час настав у перший день зими 2015 р (хто не зрозумів – 1 грудня). Олексій Юрін приїхав до Кам’янки презентувати свою нову поетичну збірку “Агія”. Ця подія викликала живий інтерес у навчальних закладах міста, адже до історичного музею було направлено “делегатів” середніх і старших класів всіх місцевих шкіл.

         Презентація відбувалася у незвичному форматі. Разом з О.Юріним прибули і його друзі – актор Олег Телятник та музикант Валерій Заїка. Всі вони втрьох і представляли нові поетичні творіння, що проходило у формі театральної вистави. Валерій Заїка забезпечував завдяки гітарі музичний супровід, виконував пісні на слова автора, Олег Телятник роздвоїв постать О.Юріна, граючи роль поета і власне сам Олексій був самим собою.

         Дійство проходило у відвертій і щирій атмосфері. Для наближення подібності до друга-поета О. Телятник одягнув кумедну “лисину” й окуляри, що в поєднанні з майстерною акторською грою створювало чудове шоу. Обоє “Юріни” на око демонстрували незнайомість, хоча доповнювали спільні історії написання єдиних віршів, які почергово читали. Ліричні й жартівливі, інтимні й патріотичні, пейзажні й трагічні поезії радували слух численної глядацької аудиторії.

         Актор Олег Телятник активно залучав до театрально постанови учнів, працівників заповідника, вибудовував рольові ігри. Запам’ятались його запальні танці та танець з Тамілою Чупак (саме через неї і була організована зустріч), створення з учнів антуражу для прочитання справжнім Юріним чорноморської поезії, інші цікаві моменти. Все це постійно тримало школярів у напрузі, змушувало уважно вслухатись у поезії, відкладало у пам’яті ці приємні мистецькі миттєвості. Дійсно, все проходило у невимушеній позитивній обстановці, що, впевнений, як мінімум, надихне на поетичні ознайомлення з творчістю О.Юріна і, як максимум, сприятиме початку чиєїсь мистецької кар’єри.

         Дуже дякуємо цьому гармонійному тріо – Олексій Юрін, Олег Телятник, Валерій Заїка – за прекрасний подарунок для кам’янських учнів, котрі, таким чином, постійно перебувають у вирі сучасності, не допускаючи спаду до рівня провінції. Кам’янський заповідник робитиме все можливе для цього і надалі. Тож, слідкуйте за анонсами. 

Переглядів: 673 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz