Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Пт, 26.04.2024, 21:25
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2014 » Квітень » 23 » ПРОВЕДЕНО ТЕМАТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ В ЧЕСТЬ КОБЗАРЯ
21:46
ПРОВЕДЕНО ТЕМАТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ В ЧЕСТЬ КОБЗАРЯ

     Кам’янський державний історико-культурний заповідник продовжує активно співпрацювати із школами міста і району. До літературно-меморіального музею О.С.Пушкіна та П.І.Чайковського завітали учні 10-Б класу Кам’янської ЗОШ № 1, які прослухали ознайомчо-пізнавальне заняття про генія української нації – Тараса Григоровича Шевченка. Не забуваймо, що зараз в Україні й світі триває ювілейний рік Кобзаря, присвячений 200-літтю з дня його народження.

     Ведуча заходу, заступник директора з наукової роботи Кам’янського державного історико-культурного заповідника Таміла Петрівна Чупак коротко розповіла насичену біографію Тараса, акцентуючи увагу на деяких ключових моментах: дитячі роки, потрапляння до Енгельгарда, життя в Петербурзі, терновий шлях від кріпацтва до свободи та ін. Впродовж своєї розповіді, Таміла Петрівна активно руйнувала складені десятиліттями міфи про Т.Г.Шевченка, котрі й зараз знаходяться в нашій свідомості: про нібито велику бідність його родини, про викуп з неволі, про умови художньої й поетичної творчості.

     Суттєво допомагало висвітленню теми відео-фрагменти біографічного фільму про Тараса Шевченка – “Заповіт”, з прекрасною акторською грою генія сцени – Богдана Ступки. Крім того, на заняття звучала й жива музика. Ведуча заходу, описуючи геній Кобзаря, зазначила, що кожен український композитор звертався й продовжує звертатись до творчості поета. Сама Т.П.Чупак, яка є талановитим і здібним сучасним музикотворцем, також не могла не долучитись до цієї когорти. Вона прекрасно заспівала власноруч складену пісню на чудовий вірш Т.Г.Шевченка про тяжку козацьку долю.

        Всі ми знаємо, що без Шевченка не було б сучасної України. Тієї держави, за яку гинули і продовжують гинути її герої. Саме вірші Кобзаря надихали мільйони українських сердець на нову боротьбу, боротьбу за країну, про яку так мріяв Великий Кобзар. Слава патріотам та її найвизначнішим представникам, слава Тарасу, слава Україні!!!

Переглядів: 653 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz