Кам'янський державний історико-культурний заповідник
Чт, 18.04.2024, 18:09
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 86

Наші друзі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Календар свят
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Кам'янська районна державна адміністрація Міністерство культури України Управління культури Черкаської ОДА
Кам'янка 
Головна » 2019 » Листопад » 9 » Стартував XVII-ий Всеукраїнський дитячий музичний конкурс, пам’яті П.І.Чайковського
15:03
Стартував XVII-ий Всеукраїнський дитячий музичний конкурс, пам’яті П.І.Чайковського

   Вже 17-ий рік поспіль Кам’янка приймає юних музикантів із різних куточків України, які разом приїжджають сюди, щоб позмагатися у виконавчій майстерності. Традиційно, конкурс проходить у двох категоріях: Скрипка таФортепіано. Цей рік теж не став винятком в контексті видового різноманіття учасників.

     За звичкою, у перший день проведення конкурсу гості реєструвались, розселялись, проводили репетиції та знайомились з культурно-історичними пам’ятками міста. Зокрема, для дітлахів, їхніх батьків та педагогів були проведені ознайомчі екскурсії по обох музеях Кам’янського заповідника. Увінчав же перший конкурсний день пятниці 8 листопада святкове мистецьке дійство – літературно-музична композиція Самітник у княжій мантії.

    Даний вечір – це штрихи до портрета геніального польського композитора Кароля Шимановського – однієї з тих видатних постатей світової культури, яку вважають своєю одразу в кількох країнах. Поляк за походженням, він народився в Україні і згодом більше 30-ти років поспіль приїздив сюди в пошуках натхнення.

   «Великий самітник у княжій мантії» – так називала Кароля рідна сестра Софія. Відлюдькуватий і товариський водночас, він спілкувався з навколишнім світом виключно мовою музики. Об’їздив увесь світ, але ніколи не мав власного будинку. Його фортецею і його життям була музика…

    Через спогади cамого Шимановського, його рідних і друзів – тих, хто мав щастя жити поруч із ним, – автори та ведучі вечора Лариса Висоцька і Наталія Пугач познайомили глядачів із періодом життя композитора, який він провів у нашому краї – в такій милій його серцю Тимошівці.
   Гармонійним доповненням до літературної частини композиції стала музика у виконанні Алли Єфремцевої (вокал, концертмейстер Світлана Концедалова), студентки музичного коледжу м. Кропивницький Катерини Паученкової (скрипка, концертмейстер Світлана Концедалова), учня Кам’янської дитячої музичної школи ім. П.І.Чайковського Тимофія Баліцького (фортепіано) та камерного хору «Кам’янка» Кам’янської міської ради. Слухачі мали змогу насолодитися музикою Кароля Шимановського, П.І.Чайковського, С. Рахманінова.

   Після завершення вечора з напутнім словом до конкурсантів звернулася директорка Кам'янського заповідника Галина Таран. Вона побажала юним музикантам успіхів та всіляких гараздів, натхнення та терпіння. Після цього учасникам музичної сцени композиції були вручені різні пам'ятні презенти.
Тож "розігрів" перед великим музичним змаганням пройшов насичено, різнопланово та загально-вдало. Чекаємо на не менш успішне продовження.
    П.С. Більшість фото від Олександр Кущенко. Дякуємо.

Переглядів: 452 | Додав: zapovidnuk1995 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Кам'янський ДІКЗ © 2024
Конструктор сайтів - uCoz